logo

Csúszásgátlás lépcsőprofilokkal

Az elcsúszás miatti eleséses balesetek, a megbotlás vagy félrelépés a biztosítók információi szerint a háztartásokban is ""csúcs-szerepet töltenek be a baleseteknél."" Ebben nagy szerepet játszanak az eleséses balesetek, amelyek a lépcsőkön történnek. Ez mutatja azt, hogy a lépcsők nagyon fontosak.

Míg az ipari területeken a törvényhozás részéről komoly előírások léteznek, a magán lakásépítésben az építtetőnek a dolga gondoskodni a megfelelő  megoldásokról.

Schlüter®-TREP

Miközben kontrasztosan, színükben elkülönülnek a többi burkolatoktól, a Schlüter®-TREP profilok hozzájárulnak a lépcsőfokok jobb láthatóságához. Ennek a háttere, hogy a lépcsőn járás a legtöbb ember számára a mindennapok magától értetődő tevékenysége, tehát inkább a tudatalattiban játszódik le. Másként fogalmazva: A lépcsőn közlekedők gondolatban máshol járnak. Így elsősorban az első és az utolsó lépcsőfokot gyakran nem veszik észre idejében, aminek az a következménye, hogy ott történik a legtöbb baleset. Annál is fontosabb az optikai láthatóság, ami a színben különböző lépcsőfokoktól indul ki.

A lépcsők első szegélyei a lépcsőburkolatoknak a mechanikailag leginkább terhelt területei. A Schlüter®-TREP-profilok hatékonyan védik ezeket a lépcsőfokokat a mechanikai behatások okozta  károsodástól.

A Schlüter®-TREP profilok nem csak a balesetek megelőzésében segítenek, hanem lehetővé teszik a lépcsőfeljárók egyedi kialakítását is. A különböző profil-típusok, színek és felületek révén optikai hangsúlyokat teremthetünk. A fluoreszkáló betétet tartalmazó műanyag-profiltól az időtlen megjelenésű nemesacélig a program minden ízlés számára tartalmaz megfelelőt.

Schlüter®-TREP-E/-EK/-EFK

Schlüter®-TREP-E/-EK/-EFK

Schlüter®-TREP-E - nemesacél lépcsőprofil speciális csúszásgátló profilkialakítással. A lépcső homloklapjára helyezett burkolólap vágott éle a profilba csúsztatható.
A Schlüter®-TREP-EK nemesacélból kialakított speciális csúszásgátlással ellátott lépcsőprofil, a lépcsők élének biztos és optikailag igényes kialakítására. Utólag ragasztható rá csempeburkolattal vagy természetes kő burkolattal ellátott lépcsőkre.
A Schlüter®-TREP-EFK nemesacélból készülo profil speciális csúszásgátló felületkiképzéssel rendelkezik a lépcsok biztonságos és igényes kialakításához. Szerelo- ragasztóval rögzítheto a burkolatba elore kimart mélyedésbe, vagy utólag ráragasztható a lépcsofokokra.
tovább

Schlüter®-TREP-S/-B

Schlüter®-TREP-S/-B

A Schlüter®-TREP-S / -B lépcsőprofilok alumíniumból vagy nemesacélból készülnek cserélhető, csúszásgátló müanyagcsíkkal.
tovább

Schlüter®-TREP-FL

Schlüter®-TREP-FL

A Schlüter®-TREP-FL egy félkörben viszszahajló formát alkotó, alumíniumból vagy nemesacélból készülő lépcsőprofil, csúszásbiztos profilképzéssel, mellyel a lépcsők éle optikailag igényesen alakítható ki. Csempeburkolattal vagy természetes kő burkolattal ellátott lépcsőknél lehet alkalmazni.
tovább

Schlüter®-TREP-G /-GL /-GK /-GLK

Schlüter®-TREP-G /-GL /-GK /-GLK

A Schlüter®-TREP-G /-GL lépcsőprofil szálcsiszolt nemesacélból készül, beleragasztott csúszásgátló felülettel.
Schlüter®-TREP-GK /-GLK lépcsőprofil szálcsiszolt nemesacélból beleragasztott csúszásgátló felülettel. Utólag felragasztható a csempéből vagy természetes kőből készült lépcsőlapokra.
tovább

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?