logo

Padlófutés Schlüter®-DITRA technológiával

Schlüter®-DITRA-HEAT-E

A kerámia és a természetes kő hőtároló és egyenletes hőleadó képessége okán nem csupán a padló temperálására ideális megoldás, hanem a falon is kiválóan alkalmazható. Ezért mi következetesen továbbfejlesztettük az innovatív Schlüter®-DITRA-HEAT-E rendszer alkalmazási lehetőségeit, és mostantól már a falburkolatok temperálására is ajánljuk.

Elektromosan fűtött felületek a padlón

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E rendszer a padló elektromos fűtésére szolgál, és képes gyorsan jóleső meleg padlófelületet teremteni. A Schlüter®- DITRA-HEAT-E fűtőkábelét elegendő csak azon a területen bepattintani a lemez bütykös struktúrájába, ahol gyorsan és célirányosan szeretnénk a padlófelületek melegítését elérni. A hőmérsékleteknek és a fűtési időknek a Schlüter-padlófűtés hőmérséklet-szabályzója révén történő vezérlésével a Schlüter®-DITRA-HEAT-E képes mindenütt meleg csempéket biztosítani, ahol és amikor csak akarja.

Elektromos padlófűtés csempékhez és természetes kőburkolatokhoz

Ellentétben a konvencionális rendszerekkel, amelyek előre kialakított fűtő-szőnyegekkel dolgoznak, a Schlüter®-DITRA-HEAT-E fűtőkábelt a kiválasztott területen a rétegelválasztó-feszültségmentesítő lemezbe fektetjük. Így a rendszer a legynagyobb szabadságot adja a fűtendő felületek pontos meghatározására. A DITRA-HEAT repedés-áthidaló tulajdonsága révén olyan kritikus felületeket is gond nélkül leburkolhatunk, mint a faszerkezetek, a friss esztrichek, stb. anélkül, hogy a csempeburkolat vagy a fűtőkábelek károsodásától tartanunk kellene. És persze a jól bevált Schlüter®-DITRA technológia megakadályozza, hogy a burkolat a hőmérséklet gyors változása következtében károsodjék.

A rendkívül vékony rétegkonstrukció (a rétegelválasztó lemez a fűtőkábellel együtt csak 5,5 mm) révén a Schlüter®-DITRA-HEAT-E utólag is könnyen beépíthető. Tehát ideális választás felújításokhoz és javításokhoz is. És még egy előnye van: mivel a fűtőkábel a csemperagasztóval közvetlenül a rétegelválasztó-feszültségmentesitő lemezbe kerül beágyazásra, közvetlenül a csemperéteg alatt húzódik, így a meleg gyorsan és hatékonyan jelenik meg a kívánt helyen.

Az alacsony beruházási és járulékos költségek okán az elektromos padlófűtés „megéri az árát”.

Elhelyezés a padlón

A padlón a Schlüter®-DITRA-HEAT-E-t fixen 3 korongnyi távolságra fektetjük. Így érjük el a 136 Watt/m² hőleadást. Amennyiben az előre konfekcionált készletek nem passzolnak az adott helységhez, akkor az kiegészíthető a plusz lemezekkel, vagy tekercses lemezzel és fűtőkábellel az igényelt méret szerint. Tehát lehetőseg van eleve konszignálva rendelni az összetevő elemeket, vagy a kész szetteket választani a helység adottsága szerint.

Meleg a falból 

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E kerámiából és természetes kőből készült falburkolatok fűtésére szolgáló innovatív megoldás. A Schlüter®-DITRAHEAT- E fűtőkábelének a feszültségmentesítő és rétegelválasztó lemezébe törtenő bepattintásával célirányosan lehet a falon olyan komfort-zónákat kialakítani, amelyek kellemes sugárzó hőt adnak le. A hőmérsékleteket és a fűtési időket a rendszer hőmérséklet-szabályzójával rugalmasan és energiatakarékosan lehet szabályozni.

Falfelületek célirányos temperálása

Az ormótlan fűtőtestek ideje lejárt. Ma a kellemes meleg a fürdőben a falból árad. Elegáns csempeburkolatok fűtik – precíz időkapcsolással – a törülközőszárítót. Vagy a tusolók olyan falfelületeit, melyek közvetlenűl az épület külső falának belső oldalán vannak és ezáltal fokozottan ki vannak téve a penészesedés veszélyének. Kis fürdőkben a Schlüter®-DITRA-HEAT- E akár egyedüli rendszerként is használható a helyiség temperálására.

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E használata azonban nem korlátozódik csupán a fürdőszobákra. Nappalikban, étkezőkben és dolgozószobákban is hozzájárulhat a fal-temperálás az egészséges és kellemes helyiség-klímához.

Elhelyezés a falon

A falfelületen a Schlüter®-DITRA-HEAT-E elhelyezhető 2 vagy 3 korongnyi távolságra is. Így 200 Watt/m² vagy 136 Watt/m² hőleadást érünk el. Amennyiben az előre konfekcionált készletek nem passzolnak az adott felülethez, úgy az kiegészíthető a lemezes vagy tekercses változatból vágott darabokkal és a megfelelő hosszúságú kábelekkel, a szükséges méret szerint. Tehát lehetőseg van eleve konszignálva rendelni az összetevő elemeket, vagy a kész szetteket választani a helység adottsága szerint.

Meggyőző érvek: 

 • Pillanatok alatt jóleső meleget teremt
 • A temperált zónák egyedileg, pontosan alakíthatók
 • Csekély rétegvastagsága miatt ideális felújításoknál
 • A bevált -DITRA-technológia feszültségmentesíti a rétegeket
 • Kritikus felületek fölött is képes meleg csempéket biztosítani
 • Bevizsgált rendszer-komponensek

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E előnyei:

 • Kellemes klíma a helyiségben
  enyhe sugárzó hő által és a helyiség természetes páratartalmának megőrzésével.
 • Pontosan vezérelhető
  A digitális padlóhőmérséklet-szabályzó révén a jóleső meleget teremt minden helyiségben és időkapcsolóval szabályozható. Az új szabályzó-generációval a Schlüter®-DITRA-HEAT alkalmas a helyiség hőmérsékletének szabályozására is.
 • Kedvező költségek
  A beszerzésben, a beépítésben, a karbantartásban és az üzemeltetésben.
 • Hosszú élettartamú és nem igényel karbantartást
  Nincs kopás, a rendszer gyakorlatilag nem igényel karbantartást, így ezáltal hosszú a hasznos élettartama.
 • Utólag is kényelmesen
  beszerelhető Egyszerűen és gyorsan szerelhető. Csekély rétegvastagság (a feszültségmentesítő-rétegelválasztó lemez a fűtőkábellel együtt is csak 5,5 mm).
 • Egyszerű létesítés
  A fűtőkábeleket bepattintjuk a feszültségmentesítő-rétegelválasztó lemezbe és erre közvetlenül vékonyágyas csemperagasztóval leragasztjuk a járólapot. A fűtőszőnyegekkel ellentétben, amelyeknél komoly munka volt a nem fűtött felületek kitöltése, itt erre nincs szükség.
 • Praktikus mindent tartalmazó szettek
  Különböző szokványos helységméretekhez igazodva a Schlüter-Systems praktikus szetteket kínál, amelyekben benne van minden rendszer-összetevő.
 • Allergiások esetében is alkalmas
  A helyiséget enyhe sugárzó hő melegíti fel anélkül, hogy allergiát kiváltó anyagokat kavarna föl.
 • Gyors felfűtés
  Az elektromos fűtővezetékek jóval gyorsabban melegítik fel a kerámia vagy a természetes kőfelületet, mint például a vizet keringető rendszerek.
 • Megelőzi a penészképződést
  A külső falak belső oldalának gyors kiszárítása révén, például a tusolók területén.
 • Láthatatlan
  Igényes szép belső felületként csempe vagy nemes megjelenésű természetes kő jelenik meg a térben az ormótlan fűtőtestek helyett.
 • Bevizsgált rendszer-komponensek
  Schlüter®-DITRA-HEAT mint közvetlenűl burkolható vízszigetelés abP-tanúsítvánnyal (abP = általános építésügyi bevizsgálási bizonyítvány) rendelkezik, valamint a Schlüter®- DITRA-HEAT-E-HK VDE szerint bevizsgált fűtőkábel. A Schlüter®-DITRA-HEAT saját fűtőkábelével történő használata padló- és faltemperálásra csak beltérben megengedett.

 

Kinek jó az elektromos padlófutés

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E kiegészítő futésként például az alábbi helyekre alkalmas:

 • A nappaliban és a fürdőben lévő csempeburkolatok kiegészítő temperálására, a fűtési rendszer igényes kiegészítéseként (mezítlábas zónák)
 • Nagyon kis hoigényű épületeknél (pl. passzívházak) esetében tartalék-futésként
 • Átmeneti futésként olyan épületekben, amelyeket csak alkalmanként futenek, pl. hétvégi házaknál

A magasabb üzemeltetési költség miatt az elektromos futés csak megszorításokkal alkalmas teljes értékű fűtési rendszernek. Ilyen helyekre inkább érdemes hatékony teljes felületfutést kialakítani a Schlüter®-BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadlóval.

Az ön kapcsolattartója a
Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?