logo

Schlüter®-BARA-ESOT

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BARA-ESOT derékszögű tartóprofil szegélycsempék felragasztásához olyan felületekre, amelyeknek nincs teherhordó képességük. Ide tartoznak a bitumenes és horganyzott lemezes vízzáró rétegek, amelyeket a padló- és a fal találkozásánál a balkonokon és teraszokon felhajtanak, illetve csatlakoztatnak. A falat a felrögzítendő szegélycsempe magasságában szigetelő csíkkal kell ellátni. A Schlüter®-BARA-ESOT trapézformájú lyukakkal kistancolt szárát be kell ágyazni csemperagasztóba és ráragasztani a csempét. A profil vízszintes szárának speciális lyukmintázata révén a Schlüter®-BARA-ESOT mintegy egy milliméter távolságban van a szigetelő lemeztől.

A csempére először vigyük fel a ragasztóhabarcsot.
Ezt követően a csempét ragas zszuk fel a szegély profilra. A ragasztó áthatol a profil résein és szorosan össze kapcsoló dik a profil struktúrájával.

A padló- és a szegélycsempe között egy körülbelül 5 milliméteres fugát kell hagyni, amit teljesen ki kell tölteni habarccsal. A szegély felett lezárásként rugalmas fugát alakítunk ki arra alkalmas lezáró anyaggal.


Schlüter®-BARA-ESOT

Feldolgozás

  1. A falterületet a szegély magasságának megfelelő szigetelő anyag-csíkkal borítsuk be.
  2. A Schlüter®-BARA-ESOT profilt a kistancolt szárával ágyazzuk be a padlóba a csempe-burkolattal érintkező felületrétegbe, miközben a szegélyhez nyomjuk.
  3. A padlócsempét teljes felületen ágyazzuk be a rögzítő profil felett.
  4. A szegélycsempék hátoldalára vigyük fel a csemperagasztót és ragasszuk rá a szegély-profilra. A ragasztónak át kell hatolnia a profil perforált részein, hogy a szegélycsempék jól megtapadhassanak. A szegélycsempéknek a falhoz való fix hozzátapadását az előzetesen elhelyezett szegélycsíkkal meg kell akadályozni. a padló- és a szegélycsempe között mintegy 5 milliméteres fugát kell hagyni és azt teljesen ki kell tölteni fugázó habarccsal.
  5. A falhoz való csatlakozást a szegély felett rugalmas lezáró anyaggal kell megoldani.
  6. Figyelem: a szegélycsempének minimum olyan magasnak kell lennie, mint a szegélytartó profilnak, de lehet magasabb is. Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a szegélycsík a szegély teljes magasságáig felérjen.

Schlüter®-BARA-ESOT

Anyag

A Schlüter®-BARA-ESOT 0,8 milliméter vastagságú nemesacélból készült derékszög-profil. Mindkét szára ki van stancolva, a függőleges szára a lyukak mellett távolság tartó szerepet betöltő peremekkel is el van látva.

Anyagtulajdonságok és felhasználási területek:
A Schlüter®-BARA-ESOT alkalmazása akkor célszerű, ha a szegélycsempék felragasztásához nem áll rendelkezésre arra alkalmas felület, pl. a falra fel van hajtva a szigetelç lemez, vagy nem akarjuk, hogy a szegély a fallal együtt mozogjon. A szigetelésekre ragasztott padlóburkolatra Schlüter®-TROBA drén- réteget kell kialakítani, hogy pangó víz a szegély mögött ne maradhasson.
A Schlüter®-BARA-ESOT-ra ragasztott szegélycsempék képesek elviselni a normál körülmények között jelentkező olyan ütések okozta terhelést, amit pl. a seprű vagy a felmosó-fa okozhat.

Az említett profil-típus alkalmazhatóságát speciális esetekben, mint pl. a várható vegyi, mechanikai vagy egyéb terheléstől függően kell tisztázni.


Schlüter®-BARA-ESOT

Útmutató

A Schlüter®-BARA-ESOT profilok nem igényelnek különleges kezelést vagy karbantartást.


Schlüter®-BARA-ESOT

Termékek


Schlüter-BARA-ESOT


Schlüter®-BARA-ESOT


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab