logo

Schlüter®-BARA-RK

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BARA-RK egy szegélylezáró profil burkolatszerkezetek kifutó szélének lezárására balkonokon és teraszokon. A profil optikailag tiszta szegélykialakítást tesz lehetővé és az esztrich szabad széleit védi az időjárástól és más behatásoktól. Az előreálló vízorr letakarja a teherelosztó rétegnek az egész felületét takaró Schlüter®-TROBA-PLUS- drén-réteg nyitott szegélyrészét.

A Schlüter®-BARA-RK-t az esztrich készítése során a trapézformájú lyukakkal kistancolt szárával teljes egészében be kell ágyazni az esztrichbe, a habarcságyat a profil felső szélének megfelelő magasságban kell lehúzni. A szigetelés és az esztrich között drén-rétegként a Schlüter®-TROBAPLUS- t kell használni, hogy az esztrichben pangó víz ne halmozódhasson fel.

A Schlüter®-DITRA beépítésénél az esztrichet 3 milliméterrel az esztrich alatt kell lehúzni. A Schlüter®-DITRA elválasztja a csempeburkolatot az esztrichrétegtől és ezáltal semlegesíti az esztrich és a csempe közötti feszültségeket, amelyek a különböző alakváltozásokból, elsődlegesen a hőmérséklet okozta változásokból adódnak. A Schlüter®-DITRA továbbá a csempeburkolattal együtt többrétegű szigetelést is képez.


Schlüter®-BARA-RK

Feldolgozás

  1. A Schlüter®-BARA-RK -t a szegélyeknél megfelelő magasságban rögzítjük és odaigazítjuk egy réteg habarccsal. A belső és külső sarkokhoz előre gyártott sarokidomok állnak rendelkezésre. A profilok végeit körülbelül 5 milliméteres távolsággal tompán ütköztessük és összekötő elemek rádugásával takarjuk el.
  2. A balkonok és a teraszok felületét annyira töltsük fel habarccsal, hogy az esztrich konstrukciós vasalata (AKS-rács) elhelyezhető legyen, ügyeljünk rá, hogy a vasalatként szolgáló rács rátakarjon a profil rögzítő szárára..
  3. A teherelosztó réteg elkészítéséhez az esztrichet a megfelelő magasságban hordjuk fel és a Schlüter®-BARA-RK-profil felső szegélye felett lejtéssel húzzuk le. A Schlüter®-DITRA szétválasztó és szigetelő lemez fogadásához az esztrichet a profil felső szegélyének teteje alatt három milliméterrel húzzuk le gondos tömörítés mellett.
  4. Figyelem: a szigetelés és az esztrich közé az egész felületre kiterjedő drén-rétegként Schlüter®-TROBA-PLUS- t helyezzünk el. A vízorr nem képes megakadályozni azt, hogy a lecsöppenő víz ne érintkezzen a homlokszegéllyel vagy a fallal.

Schlüter®-BARA-RK

Anyag

A Schlüter®-BARA-RK krómozott és színezett alumíniumból van.

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek:
Az alumínium-profil porszórása színtartó, ultraibolya sugárzásnak és időjárási viszontagságoknak ellenáll. A látható felületeket dörzsölő igénybevételtől óvni kell.
A vékonyhabarcs-rétegbe, amibe a Schlüter®-BARA-RK beépítésre kerül, nem szabad, hogy víz felgyűlhessen (drénréteg beépítése), mivel az erősen lúgos víz megtámadja az alumíniumot. Speciális alkal mazási esetekben a várható vegyi és mechanikai terhelés függvényében tisztázni kell a Schlüter®-BARA-RK alkalmazhatóságát.


Schlüter®-BARA-RK

Útmutató

A Schlüter®-BARA-RK nem igényel különösebb kezelést vagy karbantartást. Az alumíniumprofil porszórásos felülete színtartó, a látható felület sérüléseit átlakkozással el lehet tüntetni.


Schlüter®-BARA-RK

Termékek


Schlüter-BARA-RK

* Cikksz. színnel kiegészíteni (pl. E90 / RK 65 SB).
   Színek: BW – GM – HB – PG – RB – SB


 Schlüter®-BARA-RK MyDesign

Ez a termék különféle variációkban az új MyDesign programunkba tartozik, tehát szintén kapható a RAL-Classic színskála 190 színében. Minden információt, például a megrendelés menetéről is, megtalál a MyDesign web-oldalunkon.

 Schlüter®-BARA-RK MyDesign


Schlüter-BARA-RK/E


Schlüter-BARA-RK/E


Schlüter-BARA-RK/I


Schlüter-BARA-RK/V


Schlüter®-BARA-RK

Letöltés


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Schlüter-színkódok
Schlüter-színkódok

A "gyöngyfehértől" a "téglavörösig" – itt minden termékszínt megtalálhatnak!

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab