logo

Schlüter®-BARA-RTK

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BARA-RTK egy szegélyzáró profil erkélyek és teraszok már elkészült lejtős esztrich-réteggel rendelkező szabad széleinek a lezárására.

Hidegburkolattal való kombinálás esetén, vagy túllógatják járólapot a profil szélén, vagy lezárják a burkolat keresztmetszetét a Schlüter®-JOLLY élvédő profillal.

A Schlüter®-BARA-RTK profil trapéz alakú lyukakkal stancolt vízszintes szárát vékonyágyas csemperagasztóval ragasztjuk a beton szélére.

Bukolható vízszigetelés kialakításához kombinálhatjuk Schlüter®-DITRA-val. Az épületkémiai termékek közül a kenhető szigetelések vagy a DIN 18195-5 szabvány szerinti, az épületszerkezetet védő vízszigeteléssel folytonosítva is kivitelezhető.

A Schlüter®-BARA-RTK homlokfalra felfekvő szára alsó részén egy T-alakú profilkamra található, ami a Schlüter®-BARIN csatorna rögzítésére szolgál. A hosszúkás lyukak kialakítása a Schlüter®-BARIN ereszcsatornában lehetővé teszi az ereszcsatornának a különböző magasságokban és lejtésben való rögzítését.


Schlüter®-BARA-RTK

Feldolgozás

  1. A Schlüter®-BARA-RTK-t a szabad szegélyek lezárására és (Schlüter®-BARIN) csatornatartó profilként alkalmazzuk. Trapéz formájú lyukakkal kistancolt szárát csemperagasztóágyba rögzítsük, és azt teljes felületén kenjük át.
  2. A Schlüter®-DITRA-nem fed rá a profilra. A profilhoz való csatlakozást Schlüter®-KERDI-KEBA szigetelő szalaggal kell kialakítani. A szigetelő szalagnak min. 5 cm-re rá kell takarnia a Schlüter®-DITRA-re és a Schlüter®-BARA-RTK-ra pedig annak teljes felületére. A szalagok alatt a Schlüter®-KERDI- COLL-L szigetelő ragasztót vagy Schlüter®-KERDI-FIX szerelő ragasztót kell alkalmazni. Azt követően közvetlenül vékonyágyas eljárásban a Schlüter®-DITRA-ra vonatkozó 6.1. burkolási útmutatók figyelembe vételével elhelyezhetjük a járólapokat, a burkolatnak a szélét ennek során meg kell próbálni a Schlüter®-BARA- RAK vízorrához illeszkedően kialakítani. A Schlüter®-JOLLY élvédő profilok alkalmazása esetén a csemperagasztót a Schlüter®-KERDI-KEBA- re kenjük rá, és a profilt teljes felületén ágyazzuk be. 
  3.  A Schlüter®-BARA-RTK-t kenhető szigetelés használata esetén a szabad szegélyterületen a trapéz alakú kivágásokkal ellátott rögzítő szárával kell beágyazni a szigetelési rendszerbe. A teljes felületi szigetelést adó anyagot a kiálló ragasztóperem trapéz alakú bemetszéséig kell elvezetni. Többrétegű szigetelő rendszerek feldolgozása során a mindenkori gyártó útmutatásait figyelembe kell venni.
  4. A Schlüter®-BARA-RTK-profilt az épületszerkezetet védő lemezszigeteléssel történő kombinálása esetén, a DIN 18195-5 szabvány szerint a trapézformájú lyukakkal stancolt szárával a szabad szegélynél megfelelő vékonyhabarccsal kell felragasztani a lejtősen kialakított esztrichre. A lejtés megváltozását az esztrich és a rögzítő szár közötti átmeneti területen kialakított kiegyenlítő réteggel kell elkerülni. Az épületszerkezetet védő lemezszigetelést a profil trapéz alakú nútjáig kell fektetni és a profil felületén az adott szigetelő lemezt vízhatlan módon kell folytonosítani. 
  5. A DIN 18195-5, az épületszerkezetet védő lemezszigetelésre történik meg a burkolatszerkezet további kialakítása – a hatályos szabályzatok figyelembe vételével – vagy egy drén-lemez elhelyezésével, ami után a teherelosztó réteget is ki kell alakítani, vagy kavicsszórást, vagy tartópogácsákon álló járható burkolatot nagyméretű burkolólapokból.
  6. A Schlüter®-BARA-profilra a burkolat elkészítését követően rögzíthető az ereszcsatorna rendszer a mellékelt csavarokkal. A hosszúkás lyukak révén szükség szerint a megfelelő lejtés kialakítható. 
  7. Figyelem: a külső és belső sarkok kialakításához előre gyártott idomok állnak rendelkezésre. A Schlüter®-BARA-RTK-profilok végeit 5 milliméteres távolsággal tompán kell ütköztetni, és összekötő-elemek felrögzítésével kell eltakarni. Egy élvédő profil alkalmazásakor az összekötő elemet a meghajtás töréspontjáig le kell vágni, és szilikon, vagy Schlüter®-KERDI-FIX segítségével rá kell ragasztani a szegélyprofilra (lásd az 1. ábrát). Figyelembe kell venni az érvényes feldolgozási utasításokat és az egyes burkolatszerkezetek készítésére vonatkozó irányelveket. Az összes alkalmazott anyagnak időjárás-állónak, vízzel szemben ellenállónak és kültéri alkalmazásra alkalmasnak kell lennie.

Abbildung 1


Schlüter®-BARA-RTK

Anyag

A profil a következő anyagkivitelben kapható:

AC = porszórt alumínium

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek:
Az alumínium profil porszórása színtartó, ultraibolya sugárzásnak és időjárási viszontagságoknak ellenáll. A látható felületeket dörzsölő igénybevételtől óvni kell. Speciális alkalmazások előtt a várható vegyi és mechanikai igénybevételnek megfelelően tisztázni kell, hogy a Schlüter®-BARA-RTK-alkalmazható- e.


Schlüter®-BARA-RTK

Útmutató

A Schlüter®-BARA-RTK nem igényel különleges ápolást vagy karbantartást. Az alumíniumprofil bevonattal ellátott felülete UV-álló és színtartó. A látható oldalán lévő sérüléseket fedőlakkozással lehet megszüntetni.


Schlüter®-BARA-RTK

Termékek


Schlüter-BARA-RTK

* Cikksz. színnel kiegészíteni (pl. E90 / RTK 30 SB).
   Színek: BW – GM – HB – PG – RB – SB


Schlüter®-BARA-RTK MyDesign

Ez a termék különféle variációkban az új MyDesign programunkba tartozik, tehát szintén kapható a RAL-Classic színskála 190 színében. Minden információt, például a megrendelés menetéről is, megtalál a MyDesign web-oldalunkon.

Schlüter®-BARA-RTK MyDesign


Schlüter-BARA-RTK/E


Schlüter-BARA-RTK/E


Schlüter-BARA-RTK/I


Schlüter-BARA-RT/V


Schlüter-BARA-RT/EK


Schlüter®-BARA-RTK

Letöltés


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Schlüter-színkódok
Schlüter-színkódok

A "gyöngyfehértől" a "téglavörösig" – itt minden termékszínt megtalálhatnak!

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab