logo

Schlüter®-BARA-RTP

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BARA-RTP egy szegélyzáró profil, amely alkalmas a SCHLÜTER®-BARIN esőcsatorna rendszer fogadására, amely utólag a meglévő balkon- és terasz- szerkezetek szabad szegélyeire szerelhető fel.

A Schlüter®-BARA-RTP-t 5 milliméter átmérőjű csavarokkal 50 centiméteres távolságonként csavarozzuk fel a balkonok és teraszok szabad homlokrészeire.

A Schlüter®-BARA-RTP homlokfalhoz illeszkedő szára végén egy T-alakú profilkamra került kialakításra, ami a Schlüter®-BARIN csatornának az önbemetsző csavarokkal történő rögzítésére szolgál. A hosszúkás lyukak a Schlüter®-BARIN ereszcsatornában lehetővé teszik az ereszcsatornának  a különböző magasságokban való rögzít- ését.


Schlüter®-BARA-RTP

Feldolgozás

    1. A Schlüter®-BARA-RTP felszereléséhez mintegy ötven centiméterenként 8 milli- méteres furatokat kell készíteni a burkolt szerkezet homlokfalán. Annak érdekében, hogy a furatok fedésben legyenek a profil gyárilag kialakított furataival, a Schlüter®-BARA-RTP-t a későbbi helyzetének megfelelően odatartva a homlokfalhoz fúrósablonként használhatjuk.
    2. A tipli elhelyezését követően a Schlüter®-BARA-RTP profil-t a Schlüter®-RTPS-t 540 típusú speciális csavarokkal kell rögzíteni. A Schlüter®-BARA-RTP-nek a homlokfalon való teljes felületen történő felfekvése érdekében célszerű a szegélyprofil hátsó oldali profiljait előtte vizes alapú vékonyágyas habarccsal kikenni. A  Schlüter ®-BARA-RTP szigetelő szalagot minimum 5 centire felragasztjuk a Schlüter®-DITRA-ra, és elhúzzuk a  Schlüter ® -BARA-RTP  előr eálló ragasztópereméig és odaragasztjuk a Schlüter®-KERDI-FIX ragasztóval. Azt követően közvetlenül vékonyágyas eljárásban a  Schlüter®-DITRA-ra vonatkozó 6.1. burkolási útmutatók figyelembe vételével elhelyezhetjük a csempéket, a burkolatnak a szélét ennek során meg kell próbálni a Schlüter®-BARA-RAK vízorrához illeszkedően kialakítani. Schlüter®-RONDEC vagy Schlüter®-JOLLY szegélyvédő profilok alkalmazása esetén a csemperagasztót a Schlüter®-KERDI-re kenjük, és a profilt teljes felületén beágyazzuk.
    3. A Schlüter®-BARA-RTP felszerelését követően a Schlüter®-BARIN eresz- csatorna rendszer a vele adott csavarokkal rögzíthető a  Schlüter®-BARA-R T P profiljába. A hosszanti lyukak révén szükség esetén lejtés is kialakítható.
    4. Figyelem: a külső és belső sarkok kiala- kításához előre gyártott idomok állnak rendelkezésre. A Schlüter®-BARA-RTP- profilok végeit 5 milliméteres távolsággal tompán kell ütköztetni, és összekötő elemek ráültetésével eltakarni.

Schlüter®-BARA-RTP

Anyag

A Schlüter®-BARA-RTP krómozott és porszórt, színes alumíniumból van.

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek:
Az alumínium-profil felülete színtartó, ultraibolya sugárzásnak és időjárási viszon- tagságoknak ellenáll. A látható felületeket dörzsölő igénybevételtől óvni kell.

Speciális alkalmazások előtt a várható vegyi és mechanikai igénybevételnek megfelelően tisztázni kell, hogy a Schlüter®-BARA-RTP- alkalmazható-e.


Schlüter®-BARA-RTP

Útmutató

A Schlüter®-BARA-RTP nem igényel külön- leges ápolást és karbantartást.
A felületbevonattal rendelkező felület ultra- ibolya sugárzásnak ellenáll és színtartó. A látható felület sérüléseit lakkal át lehet kenni.


Schlüter®-BARA-RTP

Termékek


Schlüter-BARA-RTP


Schlüter-BARA-RTP/E


Schlüter-BARA-RTP/E


Schlüter-BARA-RTP/S

szett = 10 db.


Schlüter-BARA-RTP/I


Schlüter-BARA-RT/V


Schlüter®-BARA-RTP

Letöltés


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Schlüter-színkódok
Schlüter-színkódok

A "gyöngyfehértől" a "téglavörösig" – itt minden termékszínt megtalálhatnak!

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab