logo

Schlüter®-BARA-RWL

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BARA-RWL egy vízorral rendelkező lezáró profil nagyméretű járólapokhoz, amelyeket vagy kötött kavicsszórásra vagy tartópogácsákra helyeznek el a DIN 18 195 5. fejezete szerint készített szigetelésen.

A Schlüter®-BARA-RWL-t a trapézlyukakkal ellátott szárával a széleknél ráfektetjük a szigetelésre, és megfelelő szögbe és magasságba beállítjuk.

A vízszintes, felfelé mutató lezáró szár látható takaróelemként elfedi a teljes burkolatszerkezetet, vagy csak a kavicságyat, illetve a tartópogácsákat. A 15 mmtől 150 mm-ig terjedő profilmagasságok megfelelő szegélykialakítást tesznek lehetővé.

A szöghajlatban a rögzítő szártól a szegélyzáró zár felé víztelenítő nyílások vannak, egymástól 7,5 cm távolságra, amelyek az ott felmerülő szivárgó víz levezetését biztosítják.


Schlüter®-BARA-RWL

Feldolgozás

  1. A Schlüter®-BARA-RWL -t az elhelyezendő burkolat magasságának megfelelően kell megválasztani. A sarkok kialakításához előre gyártott idomok állnak rendelkezésre. A profilok végeit mintegy 5 milliméteres távolsággal illesszük össze, és összekötő elemek ráültetésével takarjuk el.
  2. A Schlüter®-BARA-RWL szegélylezáró szögidomot a Schlüter®-TROBA drén-lemez, vagy Schlüter®-TROBAPLUS drén-lemez lefektetése előtt a trapézformájú lyukakkal ellátott rögzítő szárával kell ráfektetni a szigetelésre és adott esetben kiegyenlítő habarccsal megfelelő magasságba és lejtésbe állítani.
  3. (1) A Schlüter®-BARA-RWL-profil kavicsfogó szegélyként történő alkalmazása esetén a kavicsot a burkolat vastagságának figyelembe vételével kell lehúzni a felálló szegély mentén. Ezután az előre gyártott betonlapokból készült burkolatot lazán rárakhatjuk a kiegyenlített kavicságyra.
    (2) Schlüter®-BARA-RWL szegélyzáró profilként, tartóelemekre rakott burkoló elemekkel való kombinált alkalmazása esetén a profil a burkolatkonstrukció teljes oldalán is takarja el. Ilyenkor a Schlüter®-TROBA-STERLZ tartópogácsák közül a kívülre esőket a Schlüter®-BARA-RWL szegélyprofil trapézformában kilyuggatott tartószárára kell elhelyezni. Ezt követően lehet a beton burkolati elemeket a tartó pogácsákon elhelyezni.

 

Figyelem: Hogy biztosítsuk a burkolati konstrukcióban a szegélyek környékén a víz akadálytalan lefolyását, a beépítés során biztosítani kell azt, hogy a drénlemez víz-kivezető nyílása nyitott maradjon, csakúgy, mint a tartó pogá csák közei.


Schlüter®-BARA-RWL

Anyag

A Schlüter®-BARA-RWL lehet alumíniumból, színes bevonatokkal, vagy nemesacél kivitelű is.

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek:
A Schlüter®-BARA-RWL porszórt, színes alkumíniumból áll, amit alumínium-szalag tekercsekből profilhajlító gépekkel állítanak elő.

Az alumínium profil bevonata színtartó, ultraibolya-sugárzásnak és az időjárás behatásainak ellenáll. A látható felületeket dörzsölő igénybevételtél óvni kell.

A Schlüter®-BARA-RWL-E változat 1.4301 számú nemesacélból készül. Mechanikai és vegyi terhelhetősége nagyobb. A Schlüter®- BARA-RWL jó választás lehet igényes optikai megjelenése miatt is.

Speciális alkalmazási eseteknél a várható vegyi és mechanikai terhelés függvényében tisztázni kell a Schlüter®-BARA-RK alkalmazhatóságát.


Schlüter®-BARA-RWL

Útmutató

A Schlüter®-BARA-RWL nem igényel különösebb kezelést vagy karbantartást.

A rétegezett felületű alumíniumprofil felülete színtartó. A látható felület sérüléseit átlakkozással el lehet tüntetni. A nemesacélfelületeket, amelyek a légköri vagy más agresszív anyagok hatásának ki vannak téve, időközönként célszerű megtisztítani nem agresszív tisztítószerrel. A rendszeres tisztítás nem csak arról gondoskodik, hogy optikai megjelenése megmaradjon, hanem a korrózió veszélyét is csökkenti. Minden tisztítószerre érvényes, hogy nem szabad sósavat vagy fluorsavat tartalmaznia.

A más anyagokkal, mint pl. normál acéllal való érintkezést kerülni kell, mivel ez fokozza az idegen rozsda képződének a veszélyét. Ez érvényes az olyan szerszámokra is, mint pl. a spakli vagy az acélgyapot, amelyet a habarcs-maradványok eltávolítására használnak.

Schlüter®-BARA-RWL

Termékek


Schlüter-BARA-RWL

Figyelem: A pozitív sarkok és az összekötők azonosak a Schlüter®-BARA-RW-vel.

* Cikksz. színnel kiegészíteni (pl. RWL 120 PG).
   Színek: GM – PG

 


Schlüter®-BARA-RWL

Letöltés


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Schlüter-színkódok
Schlüter-színkódok

A "gyöngyfehértől" a "téglavörösig" – itt minden termékszínt megtalálhatnak!

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab  


Schlüter®-Profilok köríves stancolással
Schlüter®-Profilok köríves stancolással