logo

Schlüter®-DITRA 25

Feldolgozás

  1. Az alapnak mentesnek kell lennie a tapadást gátló elemektől, teherbírónak és simának kell lennie. Az esetleges kiegyenlítési munkálatokat a Schlüter-DITRA 25 lerakása előtt el kell végezni.
  2. Azt a ragasztót, amivel a Schlüter-DITRA 25-öt leragasztjuk, az aljzat milyensége szerint kell megválasztani. A ragasztónak a felülethez kell tapadnia, és mechanikusan bele kell kapaszkodnia a Schlüter-DITRA 25 fátyolrétegébe. A legtöbb burkolandó felületnél vízre kötő vékonyágyas habarcs alkalmazható. Ennél előnyös, a vékonyágyas habarcsot folyóságyas sűrűségre bekeverni. Adott esetben szükséges az anyagok összeférhetetlenségének vizsgálata. A 30 cm vagy ennél nagyobb élméretű burkolóanyagok használatakor azt javasoljuk, hogy a habarcs gyors megszilárdulása és kiszáradása érdekében kristályos vízmegkötésű csemperagasztót alkalmazzanak.
  3. A vékonyágyas ragasztóhabarcsot fogazott glettvassal (ajánlott: 3 x 3 mm vagy 4 x 4 mm) ajánlatos felvinni az aljzatra.
  4. Az előzőleg méretre vágott Schlüter-DITRA 25 lemezeket a hordozó fátyolszövettel lefelé a teljes felületén be kell ágyazni a felvitt ragasztóba és sárga PUR simítóval vagy nyomó hengerrel azonnal, egy irányba nyomva bele kell nyomni a ragasztóba. Ügyelni kell a ragasztási időre. Célszerű a Schlüter-DITRA 25-t már lefektetéskor pontosan eligazítani, és enyhén húzva, kifeszítve lefektetni. Többek között az excentercsiszoló is kiválóan alkalmas erre a célra. A munka megkönnyítése érdekében célszerű egy másik személy segítségét kérni. Az egyes lemezeket egymáshoz ütköztetve fektetjük. A könnyebb beépítés érdekében célszerű egy segítő személy bevonása. A szőnyegeket, illetve lemezeket hézagmentesen ütköztetve fektetjük egymás mellé. Figyelem: Ha a Schlüter-DITRA 25-t csak rétegelválasztóként használjuk, az illesztéseket és a csatlakozásokat nem szükséges Schlüter-KERDI szalaggal felülragasztani. Ha szigetelésként használjuk, akkor a szigetelésre vonatkozó utasításokat kell figyelembe venni.
  5. A lefektetett Schlüter-DITRA 25 károsodásának vagy az alapfelületről való leválásának elkerülése érdekében azt ajánljuk, hogy pl. járódeszkák lefektetésével (főként az anyagszállítás fő útvonalán) óvjuk azt a mechanikus túlterheléstől. Kültéren ugyanígy szükség lehet a napfénytől és a csapadéktól való megóvásra. Vékonyágyas ragasztóhabarcs felvitele előtt el kell távolítani a lemez mélyedéseiben felgyülemlett vizet pl. vizesporszívóval.
  6. Közvetlenül a Schlüter-DITRA 25 lemez leragasztását követően vékonyágyazós ragasztással le lehet rakni a burkolatot. Ehhez a burkolat típusához igazodó ragasztót kell használni. Célszerű egy munkafázisban a fogas glettvas sima oldalával felhordott ragasztóval kitölteni a négyzet alakú mélyedéseket, majd rögtön a glettvasat megfordítva, a fogazott oldalával felhordani újabb adag vékonyágyas ragasztót. A burkolólap hátoldalát is megkenve teljes felületen beágyazzuk a ragasztóba. Ez különösen a nagy terhelésnek kitett felületek, illetve kültéri burkolás esetén nagyon fontos előírás, melyet be kell tartani. A glettvas fogmélységét össze kell hangolni a burkolólap méretével. Figyelembe kell venni a vékonyágyazós ragasztó kötési idejét.
  7. Mezőelhatároló, szél- és csatlakozó fugaként használt dilatációs hézagoknál az ezen az adatlapon szereplő utasításokra és a szakma bevett szabályaira tekintettel kell lenni.

Az ön kapcsolattartója a
Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image

= új termékek

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab