logo

Schlüter®-DITRA 25

Anyag/ Vízszigetelés

A Schlüter-DITRA 25 ferde falú, négyzet alakú, fecskefarok formájú mélyedésekkel ellátott polietilén lemez. Hátoldala tapadóhídként szolgáló fátyolszövettel borított.

A bordaszerkezeten mért vastagság kb. 3 mm. A polietilén hosszútávon nem UV álló, ezért a tárolás során óvni kell a káros napsugárzástól.

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek
A Schlüter-DITRA 25 nem korhad el, rugalmas és áthidalja a repedéseket. Ezen kívül a legmesszebbmenőkig ellenáll a vizes oldatoknak, sóknak, savaknak és lúgoknak, sok szerves oldószernek, az alkoholnak és az olajoknak.

A várható koncentráció, hőmérséklet és a behatás időtartamának megadásával külön kell vizsgálni az objektum-specifikus ellenállást. A párafékezés viszonylag magas fokú. Az anyag fiziológiai szempontból ártalmatlan. A  Schlüter-DITRA 25-t számos különböző felhasználási területen alkalmazzák. Az adott esetre vonatkozó vegyi vagy mechanikai terhelés esetén való alkalmazást konkrét esetenként kell tisztázni. Az alábbiakban csak néhány általános útmutatással szolgálunk.

A Schlüter-DITRA 25-ra fektetett burkolat rendszertől függően üresen kongó hangot adhat ki, ha kemény talpú cipőben járnak rajta, vagy ha egy kemény tárggyal megütögetik.

Vízszigetelés Schlüter-DITRA 25-el
A lemez-illesztések és a beépített elemek csatlakozásainak, valamint a felmenő épületelemek Schlüter-DITRA 25 lemezzel történő gondos szigetelése révén tanúsítvánnyal rendelkező burkolható lemez szigetelés alakítható ki a csempeburkolattal. A Schlüter-DITRA 25 a Németországban érvényben lévő 18531-5, valamint 18534 számú szigetelési szabványoknak megfelelően alkalmazható. Vízterhelési osztályok: W0-I-től W3-I-ig. A Schlüter-DITRA 25 ezen felül rendelkezik az Általános Építésfelügyeleti Vizsgálati Bizonyítvánnyal (abP).

Nedvesség-igénybevételi osztályok a ZDB szerint: 0-tól B0-ig, valamint A és C. A Schlüter-DITRA 25 az ETAG 022 (burkolható lemez szigetelés) szerint rendelkezik európai engedéllyel (ETA = European Technical Assessment) és CE tanúsítvánnyal.

Az olyan területekhez, amelyeknél elvárás, hogy CE-konform módon vagy az építés- felügyeleti vizsgabizonyítványnak (abP) megfelelően dolgozzanak, csak a rendszerben bevizsgált vékonyágyas habarcsot alkalmazzunk. A vékonyágyas habarcsokról és a megfelelő vizsgabizonyítványokról az ennek az adatlapnak az alján megadott címen érdeklődhet.

A "B" nedvességi oszályba tartozó területeken, mit pl. a medencéknél javasolt a Schlüter-KERDI-KEBA toldó-szigetelő szalag használata (lásd 8.1-es adatlap Schlüter-KERDI). A Schlüter-DITRA 25 ezáltal védi az alapot a beszivárgó nedvességtől és az agresszív anyagoktól.

Toldás esetén a lemezek illesztésénél az illeszkedő területeket a Schlüter-KERDI-COLL-L vízszigetelő ragasztóval kenjük át, és a toldás teljes hosszúságában ragasszuk rá a legalább 12,5 cm-es Schlüter-KERDI toldó-szalagot. Padló és falcsatlakozások szigeteléséhez a Schlüter-KERDI szalagot a padlón a Schlüter-DITRA 25-n és a falon, közvetlenül azok felületére kell megfelelő szélességben a szigetelő ragasztóval  leragasztani. A toldó-szigetelő szalagok legalább 5 cm szélesen fedjék át egymást.

A meglévő beépített elemekhez, pl. ajtóelemek, ablakelemek és fémből, fából vagy műanyagból készült erkélyszegély-profilokhoz való illesztés is kialakítható a funkciónak megfelelően a Schlüter-KERDI szalaggal. Ehhez először fel kell vinni a Schlüter-KERDI-FIX-t a beépített nem nedvszívó elemek felületére. A Kerdi-szalagot ezután rá kell ragasztani az adott elemre, majd a szalag fenmaradó szélessége mentén a Schlüter-KERDI-COLL-L -al a szalagot teljes felületén ragasszuk rá a Schlüter-DITRA 25-re. Ellenőrizni kell, hogy a Schlüter-KERDI-FIX összeférhető-e az adott beépített elem anyagával.

A meglévő dilatációs fugáknál vagy építményelemeket elválasztó fugáknál el kell vágni a Schlüter-DITRA 25-t és az illesztéseknél a rugalmas Schlüter-KERDI-FLEX-szel kell átragasztani. Rugalmas szegélylezáráskor is Schlüter-KERDI- FLEX-t kell alkalmazni. Alternatívaként itt Schlüter-KERDI szalagot is használhatunk, ha megfelelő hurkot alakítunk ki.

Tanács a padló vízmentesítéséhez:
A Schlüter-KERDI-DRAIN pontszerű padlóösszefolyóval és a Schlüter-KERDI-LINE vonalmenti folyókával mint speciális vízelvezetést fejlesztettünk ki a burkolható vízszigetelések csatlakozásaihoz. A Schlüter-DITRA 25 ilyenkor a Schlüter-KERDI mandzsettákkal gyorsan és biztonságosan beépíthető.


Az ön kapcsolattartója a
Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image

= új termékek

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab