logo

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Alkalmazás és funkció

A Schlüter-KERDI-COLL-L egy kétkomponensű szigetelő ragasztó oldószermentes akrilát-diszperziós alapon, illetve cementalapú reagens porral.

Alkalmas a Schlüter-KERDI lemezek átlapolásainak és illesztéseinek leragasztására és szigetelésére. A Schlüter-KERDI-KEBA szigetelő szalaggal megoldhatók továbbá a Schlüter-KERDI, Schlüter-DITRA, Schlüter-DITRA-HEAT és Schlüter-KERDI- BOARD lemezeken, valamint a Schlüter-BARA szegély-profiloknál a szigetelt toldások és csatlakozások.

Így a Schlüter-KERDI, Schlüter-DITRA, Schlüter-DITRA-HEAT vagy a Schlüter-KERDI-BOARD és a hozzá tartozó Schlüter-KERDI-KEBA anyagok kombinálásával tanúsítvánnyal rendelkező többrétegű szigetelés készíthető.

A Schlüter-KERDI-COLL-L egy olyan rendszer-komponens, amely rendelkezik a Németországban megkövetelt engedéllyel. A KERDI-COLL-L-lal a fent felsorolt Schlütertermékek rendelkeznek a Németországban előírásosan megkövetelt abP-vel (általános építés-felügyeleti vizsgabizonyítvány), és viselhetik az Ü betűvel jelzett tanúsítványt.

Az abP szerinti nedvesség-igénybevételi osztályokat a megfelelő termék-adatlapokon találja meg. A Schlüter-KERDI-COLL-L az ETAG 022 (többrétegű szigetelés) szerint egy európai engedéllyel (ETA = European Technical Assessment) rendelkező rendszer- komponens. A KERDI-COLL-L-lal a fent felsorolt Schlüter- termékek rendelkeznek CE tanúsítvánnyal.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Feldolgozás

Az anyag felhordása a tiszta és száraz Schlüter®-KERDI illetve Schlüter®-DITRA lemezekre, illetve Schlüter®-BARA profilokra történhet. Az egyéb felületeket az alkalmasságuk tekintetében vizsgálni és értékelni kell. Az alkalmazás körülményeitől függően a felhordás történhet kenhető konzisztenciával a simítóval, majd azt követően az át 3 x 3, 3 x 4 vagy 4 x 4 milliméteres fogú kanállal kell átdolgozni. Kenhető állag mellett ecsetet vagy bárányszőr hengert lehet használni. Az alkalmazott anyagokat a lehető leghamarabb (még a megbőrösödés előtt) a teljes felületen el kell kenni, és zárványmentessé kell tenni.

A Schlüter®-KERDI-KEBA felragasztásánál ajánlatos a fogas simító kanál egyenes oldalával nyomás gyakorlása mellett a ferdén végighúzni a Schlüter®-KERDI-KEBA lemezen vagy megfelelő simító hengert alkalmazni. Kerülni kell a légbuborékok kialakulását.

A Schlüter®-KERDI und Schlüter®-DITRA műszaki termékismertetőinkben található felhasználási és feldolgozási útmutatásokat figyelembe kell venni.

A magasabb hőmérsékletek lerövidítik, az alacsonyabbak meghosszabbítják a száradási és megszilárdulási időt.

A feldolgozási hőmérsékletnek a végleges megszilárdulás eléréséig legalább plusz öt fok felett kell maradnia. A felnyitott göngyölegben lévő anyagot mihamarabb használjuk fel.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Anyag

A Schlüter-KERDI-COLL-L oldószermentes akrilát diszperzióból készül (Schlüter-KERDI-COLL-A), anyagsűrűsége 1,0 kg/l, és a cementes reagens anyaga (Schlüter-KERDI-COLL-RL), anyagsűrűsége 1,2 kg/l, amelyeket a feldolgozáshoz egymással összekevernek.

Anyagtulajdonságok és felhasználási területek:

A Schlüter-KERDI-COLL-L a Schlüter- KERDI, Schlüter-DITRA, Schlüter-DITRA-HEAT vagy Schlüter-KERDI-BOARD és a hozzájuk tartozó Schlüter-KERDI-KEBA szigetelő szalagokkal történő együttes alkalmazása révén úgy bel- mint kültérben (kivéve a Schlüter-KERDI-BOARD lemezt) egyaránt alkalmazható a falaknál és a padlón is.

Az adott anyagok alkalmazhatóságát a konkrét eseteknél a várható vegyi, mechanikai, illetve egyéb terhelések alapján kell eldönteni.

A göngyölegek a kenhető konzisztencia eléréséhez 1,75 kg (nagy kiszerelés) illetve. 0,75 kg (kis kiszerelés) Schlüter-KERDI-COLL- A akrilát-diszperziót, valamint 2,5 kg (nagy kiszerelés) illetve 1,1 kg (kis kiszerelés) Schlüter-KERDI-COLL-RL reagens port tartalmaznak. Ez 1:1,4 keverési aránynak felel meg.

A kenhető konzisztencia elérésére a keverési arányt maximum 1:1 arányig lehet módosítani. Ebben az esetben a reagens anyagból (Schlüter-KERDI-COLL-RL) kevesebbet kell hozzá adagolni.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Biztonsági útmutató

A Schlüter-KERDI-COLL-L cementet tartalmaz, ami nedvességgel találkozva lúgosan reagál. A bőrre, vagy a szembe kerülés megelőzésére viseljünk megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget. Szembe kerülése esetén alaposan mossuk ki vízzel és konzultáljunk orvossal. Szembe kerülés esetén azonnal alaposan bő vízzel öblítsük ki és konzultáljunk az orvossal. A Schlüter-KERDI-COLL-L nem kerülhet gyerekek kezébe.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Termékek


Schlüter®-KERDI-COLL

A Schlüter®-KERDI-COLL-L kétkomponensu vízszigetelo ragasztó, alapja egy oldószermentes akrilát-diszperzió és egy cementes reaktív por.

Schlüter®-KERDI-COLL

Figyelem:
A felhasználhatóság ideje 20/30°C esetén: 90/60 perc.
A kötési idő alacsonyabb környezeti hőmérséklet esetén jelentősen meghosszabbodik.


Schlüter®-KERDI-COLL-L

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Videók

Itt található az összes video a termékekről.


Tusoló csempeburkolata egypontos vízelvezetéssel: 1. rész -- a fal vízszigetelése
Tusoló csempeburkolata egypontos vízelvezetéssel: 2. rész:
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: 1. rész -- a fal vízszigetelése
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: középre történő beépítés
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: Fali beépítés
Balkon rétegfelépítés: Csempeburkolat lerakása drénnel, vízszigetelés és rétegelválasztás
Balkon rétegfelépítése: Természetes kövek ragasztás nélküli lerakása vékonyágyas habarcsfoltokra
Balkon rétegfelépítése: Természetes kövek ragasztás nélküli lerakása habarcsos tartókra drénnel
Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab