logo

Schlüter®-TROBA-LINE-TL/-TLR/-TLR-E

Alkalmazás és funkció

Az erkélyek és teraszok szigetelésénél sokszor kevés a rendelkezésre álló beépítési magasság pl. az ajtóknál és falcsatlakozásoknál.

A DIN 18195-5, 7.1.6 pontja szerint a szigeteléseket 15 centiméterrel a burkolat felső síkja föl kell felhajtani. Így az ajtócsatlakozásoknál 15 centiméteres küszöbre lenne szükség. A lapostetőkre vonatkozó irányelv szerint az ajtóknál ettől azonban el lehet térni, amennyiben megfelelően gondoskodunk a víz elvezetéséről. A Schlüter®-TROBA-LINE beépítésével gondoskodhatunk az alacsony csatlakozási magasság mellett is a víz elvezetéséről. Lehetőség van továbbá különleges megoldásokra, lépcsőzetmentes átmenetek kialakítására is.

A Schlüter®-TROBA-LINE-TL egy perforált U-formájú alsó részből és egy ugyancsak perforált U-alakú felső részből áll. A folyóka Schlüter®-TROBA, vagy Schlüter®-TROBA- PLUS egész felületre kiterjedő drénlemez fölé kerül beépítésre.

A Schlüter®-TROBA-LINE-TLR tüzihorganyzott acélból, illetve nemesacélból készült felső ráccsal ellátott vízelvezető drén-folyóka (-TLR-E), amelyet az U-alakú nemesacélból készült alsó elembe helyezünk bele. A csapadékvíz a drén-folyóka perforációján keresztűl eljut a szigetelés szintjéig, és ott az egész felületre kiterjedő drénlemez keresztmetszetében a lejtés irányába elvezetődik. Így nem torlódik fel a csapadékvíz az ajtóknál, vagy olyan helyeken, ahol a kellő csatlakozási magasság nem adott.

A Schlüter®-TROBA-LINE-TLG és -TLGR zárt alsó elemű változatok, amelyek a keletkező vizet egy a folyókába kialakítandó alsó vagy oldalsó ponton vezetik el. A Jellemzően az alúl zárt típust a drainlemezt nem tartal mazó rétegrendekbe építik be. Ez esetben is a folyóka alatti vízszigetelésnek folytonosnak kell lennie és Troba-Line-ból a csapadékot az alá beépített kültéri pontszerű padlóöszszefolyó alsó elemmel kell elvezetni. A folyókák ugyanis nincsenek folytonosítva a vízszigeteléssel.


Az ön kapcsolattartója a
Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image

= új termékek

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab