logo

Szigetelés a fürdőszobában

A fürdőszobákban jelentős nedvesség jelentkezik a tusolóknál és a kádaknál, a fröccsenő víz formájában, az összes vízforrásnál pára keletkezik, ami lecsapódik a falakon és a padlón. Már a legkisebb ügyetlenség , mint a túlcsorduló kád is nagyobb mennyiségű vizet keletkeztet. Sokszor a mosógép is a fürdőszobában van, amiből kifolyhat a víz. Ma már a padlóba illeszkedő tusolók divatosak, itt a tusoláshoz használt vizet nem a tusoló tálca fogja fel, hanem közvetlenül a padlóburkolatra kerül és onnan a padlóösszefolyóba.

A kihívás: megakadályozni hogy nedvesség okozta károk keletkezzenek az alsó rétegekben.

Sokan azt hiszik, hogy a csempeburkolatok vízzárók. Ez nem feltétlenül igaz: a fugákon keresztül nedvesség hatolhat be az alsó rétegekbe.

Ennek a következménye:

A nedvesség okozta károk az épület állagában. Kivéve, ha előre gondoskodunk a megfelelő szigetelésről.
Feuchteschäden an der Bausubstanz. Es sei denn, Sie sorgen durch eine geeignete Abdichtung vor.

Megoldás: többrétegű szigetelés a csempeburkolathoz.

Mivel bitumenes szigetelés a csempékkel kombinálva csak nagyon nehézkesen állítható elő, ezen a téren elterjedtek a többrétegű szigetelések. 

A Schlüter®-DITRA, Schlüter®-KERDI, -KERDI-FIX  és -KERDI-COLL segítségével a szigetelés a csempe- és természetes kő burkolattal kombinálva gyorsan és biztonságosan előállítható.

Ha az alapfelület nem alkalmas a csempével való burkolásra, sokszor jelentős építési beavatkozások és szigetelési munkálatok szükségesek. A Schlüter®-KERDI-BOARD segítségével ez nagyon egyszerű: legyen szó falazatról, fa vagy fém tartószerkezetről, vegyes /régi alapfelületről a felújítás során - burkolásra alkalmas szigeteléssel rendelkező burkolható felületet kell kialakítani.

Schlüter®-DITRA 25

Schlüter®-DITRA 25

A Schlüter®-DITRA egy négyzet alakú mélyedésekkel rendelkező, közvetlenül burkolható polietilén lemez, melynek hátoldala rögzítő fátyollal van kasírozva. Elválasztó rétegként, többrétegű vízszigetelés részeként mint vízszigetelő, páranyomás kiegyenlítőként, repedés-áthidalóként egyaránt univerzális alapul szolgál a burkolólapokhoz, kültérre és beltérre.
tovább

Schlüter®-KERDI / KERDI-KEBA

Schlüter®-KERDI / KERDI-KEBA

A Schlüter®-KERDI egy közvetlenül burkolható polietilén vízszigetelő lemez, amelynek a burkolólap rögzítése érdekében mindkét oldala fátyolszövettel van ellátva. Különösen jó gipszkarton vagy vegyes falszerkezeteknél, zuhany és medence burkolások esetén is. A Schlüter®-KERDI-DS a magas páradiffúziós ellenállása miatt párazáró rétegként is alkalmas, csempeburkolattal kombinálva.
A Schlüter®-KERDI-KEBA mindkét oldalán fátyolszövettel burkolt polietilén toldó-hajlaterősítő, szigetelő szalag a toldások és a fal-padló csatlakozások szigeteléséhez.
tovább

Schlüter®-KERDI-COLL-L

Schlüter®-KERDI-COLL-L

A Schlüter®-KERDI-COLL-L kétkomponensu vízszigetelo ragasztó, alapja egy oldószermentes akrilát-diszperzió és egy cementes reaktív por. Alkalmas a Schlüter®-KERDI-lemezek átfedéseinek ragasztására és leszigetelésére. A Schlüter®-KERDI-COLL-L-lal biztosítani lehet továbbá a Schlüter®-KERDI-KEBA szalagoknak a Schlüter®-KERDI-vel a Schlüter®-DITRA 25-el és a Schlüter®-DITRA-HEAT, valamint a Schlüter®-BARA-szegélyprofilokkal történo tömített illesztéseinek és csatlakoztatásainak a megfelelo Schlüter-Systems termékekkel kialakított burkolható szigetelésre történo ragasztását.
tovább

Schlüter®-KERDI-FIX

Schlüter®-KERDI-FIX

A Schlüter®-KERDI-FIX egy MS-polimer alapú elasztikus ragasztó szereléshez. Alkalmas a KERDI szalagoknak a nem nedvszivó felületekkel történo szigetelt folytonosításához, továbbá más profilok és Schlüter®-KERDI-BOARD szigetelo lemezek összeragasztásához, valamint a Schlüter®-KERDI-BOARD szigetelo lemezek csatlakozásainak szigeteléséhez is.
tovább

Schlüter®-KERDI-BOARD

Schlüter®-KERDI-BOARD

A Schlüter®-KERDI-BOARD multifunkcionális burkolási felületet ad a falaknál, ami egyúttal a csempeburkolattal együtt többrétegű vízszigetelést alkot és ezen túlmenően építőlemezként sok alkalmazási területet képes lefedni.
tovább

Schlüter®-KERDI-SHOWER-T

Schlüter®-KERDI-SHOWER-T

A Schlüter®-KERDI-SHOWER-T egy moduláris rendszer padlósíkba illeszkedő, csempeburkolatú zuhanyzók kialakításához. A lejtéskialakító lemezek számos méretben kaphatók és ezzel a legtöbb kivitelezési igényre megfelelő megoldást kínálnak.
tovább

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Új szigetelő ragasztó a Schlüter®-KERDI-hez
Új szigetelő ragasztó a Schlüter®-KERDI-hez

A Schlüter®-KERDI-DS többrétegű vízszigetelés és párazáró
A Schlüter®-KERDI-DS többrétegű vízszigetelés és párazáró

Wellness az épületek állagának
Wellness az épületek állagának

Schlüter®-KERDI-DS

Egyszerűen vízzáró! Schlüter®-KERDI-COLL
Egyszerűen vízzáró! Schlüter®-KERDI-COLL

Anschlüsse und Stoßverbindungen