logo

Tartósan karbantartást nem igénylő és higiénikus dilatációs fugák

A csempeburkolatok kivitelezése során gyakran el kell helyezni a dilatációs fugákat, amelyeknek az a feladatuk, hogy a keletkező feszültségeket kiegyenlítsék.

Hagyományosan ezeket a fugákat gyakran szilikonnal töltik ki. Itt arról beszélünk, hogy ezek karbantartást igénylő fugák. Ez azt jelenti, hogy meglehetős rendszerességgel a fugázó anyag elválik a szomszédos felülettől és fel kell újítani (karban kell tartani). Ugyanez vonatkozik a tusolók vagy fürdőkádak csatlakoztatására is.

Schadensbild

A kihívás: A szilikonos fugaanyag leválása, penészedése és gombásodása.

A levált fugák mellett a nedvességgel terhelt helyiségeknél sokszor szembeötlenek olyan pontok, amelyeknél a szilikonon penész telepedett meg.

A megoldás: A Schlüter-Systems dilatációs fugaprofiljai

A Schlüter®-DILEX profilokkal előállíthatók azok a  dilatációs fugák, amelyek, ellentétben a szilikonos fugával tartósan nem igényelnek karbantartást. Ezeket a burkolat készítésekor helyezik be, és fixen beleágyazódnak a csempeburkolatba. Utólagos munkaműveletet már nem kell elvégezni. A Dilex-profilok könnyen tisztíthatók, és gomba- illetve baktérium-rezisztensek. Így a gombáknak és a baktériumoknak nincs táptalajuk.
A töredezetté vált, vagy penésszel berakódott szilikonos fugáknak a rendszeres időközökben szükséges, komoly költséggel járó eltávolítása és felújítása elmarad.

A padló- és falcsatlakozáshoz a Schlüter®-DILEX-EK-et és -DILEX-RF-et ajánljuk. Ezek a kétrészes profilok nútféderes kapcsolódással rendelkeznek és a 8 mm-ig terjedő függőleges mozgásokat ki tudják egyenlíteni. Ezzel az esztriches konstrukciók szegélyeinek lehajlását is gond nélkül megfogják.
A falak belső sarkainak gyors és tiszta kivitelezésére ajánljuk az egyrészes Schlüter®-DILEX-EKE és -DILEX-EF profilokat. Ezen különösen keskeny fugamegjelenést adnak.

A csempeburkolatnak a kádakhoz és zuhanytálcákhoz való rugalmas csatlakoztatására a Schlüter-Systems a Schlüter®-DILEX-AS profilt kínálja. Ez harmonikus és lendületes átmenetet alkot a burkolat és a felület között, hatásosan akadályozza meg a zajhidak kialakulását és rezgések terjedését is.

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter®-DILEX-AS

A Schlüter®-DILEX-AS rugalmas csatlakoztató profil beépített elemekhez, mint pl. kádak és tusolótálcák, ajtó- és ablakkeretek.
tovább

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK kétrészes kemény / lágy muanyag profil nút-féderes kapcsolódással és integrált csempekamrával. A tartósan rugalmas és karbantartásmentes szegélyfugák kialakítására szolgál, fal- és padló-csatlakozásként, illetve lábazati csatlakozásként.
A Schlüter®-DILEX-RF egy kemény / lágy muanyagból készült, kétrészes profi nútféderes megoldással, ami tartósan rugalmas és karbantartásmentes szegélyfugákat eredményez a padló és a fal, illetve a lábazat csatlakozásánál. (például, úsztatott és padlófutés esztrichnél).
tovább

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

A Schlüter®-DILEX-EKE rugalmas egyrészes sarokprofil kemény / lágy muanyagból falak belso sarkaihoz, vagy a fal és a padló csatlakoztatásához. A profilnak integrált csempekamrája van, és nem úsztatott burkolati rétegrend esetében lehet alkalmazni.
A Schlüter®-DILEX-EF egy kemény / lágy muanyagból készült, rugalmas, egyrészes sarokprofil, amely a falak belso sarkainál vagy a padló és a fal csatlakozásánál, nem úsztatott burkolatszerkezeteknél használható.
tovább

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?