logo

Sajtóközlemény - Iserlohn - 13.02.2014

A padlófelület, mint komfort-zóna

Elektromos padló-temperálás

zoom

A Schlüter-DITRA-HEAT-E-vel a Schlüter-Systems először mutat be a padló elektromos energiával történő temperálására szolgáló rendszert.

A Schlüter®-DITRA-HEAT-E padló-temperálás gondoskodik az egyedileg meghatározott padló-zónák gyors felfűtéséről. Ennek során a kerámia- és természetes kőburkolatok kiváló hőtároló és hővezető képességére építünk. Budapesten a Construma vásárlátogatók a helyszínen bizonyosodhatnak meg az intelligens rendszer előnyeiről, amely egyúttal biztonságos feszültségmentesítő-rétegelválasztó elemként is működik.

A fűtőkábeleket a DITRA-HEAT-E rendszerben egyedileg helyezhetjük el a rétegelválasztó lemezbe. Így a temperálandó zónák az építtető, illetve a felhasználó kívánságának megfelelően alakíthatók ki. A szabadalmaztatott DITRA technológiának köszönhetően a csempe- illetve a természetes kőburkolat biztonságosan elválasztható a burkolandó felülettől. Még a kritikus aljzatok, mint például a fapadló, a friss esztrich, vagy a repedezett felületek burkolása sem jelent akadályt, a lemez képes az esztrich repedésit is – legfeljebb 2 mm-ig – áthidalni. Így hatékonyan megakadályozható a burkolat, illetve a fűtőkábelek sérülése.

A szerelés során hőmérséklet-érzékelőt helyezünk el a burkolatszerkezetben, amit egy digitális szabályzóval kötünk össze. Ilyen módon az egyedi komfortérzet szerinti hőmérséklet kényelmesen és pontosan beállítható. A langyos sugárzó hő úgy gondoskodik a helyiségek kellemes klímájáról, hogy a meleget gyorsan a felszínre juttatja, mivel a fűtőkábelek közvetlenül a burkolat alá kerülnek elhelyezésre, ami a meleget egyenletesen adja le a helyiségben. A kerámia és a természetes kőburkolatok kedvező hővezető képessége így optimálisan érvényesül.

A rendszer csekély rétegvastagsága, ami csupán 5,5 mm, a Schlüter®-DITRA-HEAT-E-t optimális megoldássá teszi felújítási és renoválási munkálatokhoz. A fűtőkábeleket belefektetjük a rétegelválasztó lemezbe, és erre vékonyágyas eljárással közvetlenül leragasztjuk a csempét. Ezáltal nem szükséges átkenni esztrichhel a nem fűtött felületeket. A hosszú életű és karbantartást nem igénylő rendszer beszerzési ára és üzemeltetési költsége is kedvező, így vonzó lehetőséget kínál arra, hogy azokon a helyeken, ahol a komfortérzet megkívánja gyorsan és célirányosan gondoskodjunk arról, hogy a csempék vagy a természetes kőlapok melegek legyenek. Minden szokványos helyiség-kialakításhoz gyakorlatias kész szettek is rendelkezésre állnak. Az összes, a rendszerhez tartozó elemet a megrendelés szerint előre konszignált állapotban szállítjuk az adott felülethez igazodóan.

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?