logo

Sajtóközlemény - Iserlohn - 13.02.2014

Energiatakarékosan kellemes meleget teremteni

Kerámia-klímapadló: Schlüter®-BEKOTEC-THERM

zoom

A kerámia-klímapadló ökológiailag hatékony módon gondoskodik az otthonos melegről és a helyiség egészséges klímájáról.

A Schlüter®-BEKOTEC-THERM kerámia-klímapadlóval a kellemes meleg és az energiatakarékos fűtés egy rendszerrel, egy szállítótól megoldható. A csekély rétegvastagságú padlófűtés-rendszer így hasznosítja a kerámia-csempe vagy természetes kőlapok jó hővezető- és hőtároló képességét.

Tekintettel arra, hogy az esztrich, ami a korongmintás lemez és az abba lefektetett fűtőcsövek fölé kerül, elég, ha csak 8 mm vastagságú, a rendszer teljes rétegfelépítése is csekély magasságú. Így a hő gyorsan átkerül a felületre. A rendszerhez tartozó Schlüter®-DITRA emellett a közlekedő légcsatornáin keresztül gondoskodik a meleg egyenletes eloszlásáról.

Ezek a tulajdonságok biztosítják, hogy a kerámia klímapadló egyszerű és kényelmes, sőt még különösen gyorsan is reagál. Ez a hatékonyság adja az alapját annak, hogy a rendszer már mintegy 30 °C-os előremenő hőmérsékletekkel is jól működik, és ezzel már csekély energiafelhasználás mellett is kellemes közérzetet teremtő és egészséges helyiség-klíma érhető el. Az alacsony energiafelhasználás okán a rendszer ideálisan alkalmazható az újratermelődő energiaforrásokkal, például a napenergiával, vagy a földhővel kombinálva, hőszivattyúk segítségével.

A kerámia-klímapadló további előnye: Már a szerelés során is időt és anyagot takaríthat meg az építtető. Hála a csekélyebb rétegvastagságnak, sokkal kevesebb esztrichet kell felhasználni, mint a hagyományos rendszerek esetében. A DITRA rétegelválasztó lemez pedig rögtön lefektethető, mihelyt az esztrich járhatóvá vált. Az esztrich hosszadalmas kiszáradását nem kell megvárni, – így akár négy hetes időmegtakarítás is elérhető.

Kifejezetten a meglévő épületekben a felújításokhoz és renoválásokhoz történő alkalmazásra, amikor csak csekély magasság áll rendelkezésre, a Schlüter-Systems két olyan megoldást dolgozott ki, amelyek különösen megfelelnek ezen elvárásnak. Így a BEKOTEC-EN 18 FTS egy 5 mm vastag lépészaj-szigeteléssel van ellátva, és a 36 mm-es vastagságával, plusz a burkolatvastagság csekély saját rétegvastagságot eredményez. A BEKOTEC-EN 12 FK többrétegű rendszerrel pedig már 25 mm-es rétegvastagság is elérhető, plusz burkolatvastagság. Ilyenkor a korongmintás lemezt a teherbíró képességgel rendelkező aljzatra kell ragasztani.

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?