logo
Schlüter®-KERDI-DS

Schlüter®-KERDI-DS: Wellness az épületszerkezet számára

Többrétegű szigetelés párazárásként

Többrétegű szigetelés párazárásként

A rohamosan fejlődő wellness-kultúra sok attraktív alkalmazást kínál a csempe- és természetes kőburkolatokhoz. De a gőzfürdő és a kaldárium, miként az ipari berendezések is (pl. sörfőzdék, nagyüzemi konyhák vagy autómosók) komoly kihívást jelentenek a burkolati konstrukció számára, mivel ezeken a területeken magas a helyiségek hőmérséklete és nagy a levegő páratartalma. Ezért fontos az épületeket a gőz halmazállapotú nedvesség behatolása által okozott károktól óvni – a meleg és nedves levegő ugyanis kiegyenlítődésre törekszik a környező helyiségek hidegebb és szárazabb levegőjével.

A Schlüter®-KERDI-DS-sel Münchenben először kerül bemutatásra a csempeburkolatokhoz kifejlesztett olyan többrétegű szigetelő lemez, amely egyúttal hatásos párazáró rétegként is működik.

Eddig a tervezők és a kivitelezők gyakran szembesültek a wellness-részlegeknél azzal a dilemmával, hogy az eddig a piacon található párazáró lemezek nem alkalmasak arra, hogy közvetlenül csempeburkolat kerüljön rájuk. Az új Schlüter®-KERDI-DS többrétegű szigetelésként megoldja ezeket a problémákat, SD-értéke nagyobb 100 m-nél. Ez annyit jelent, hogy a lemez a vízgőzzel kapcsolatban olyan párazárási tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 100 méter vastag levegőréteg. Épületfizikailag ez párazárásnak minősül. A Schlüter®-KERDI-DS az 1987 óta a gyakorlatban nagyszerűen bevált többrétegű szigetelőlemez innovatív továbbfejlesztése, amelynek az építőipari alkalmassága minden terhelési területen általános bevizsgálási okmányokkal dokumentált. Az új Schlüter®-KERDI-DS is egy polietilén-lemez, a szokásos Schlüter-narancs színben, amely a csemperagasztóba való jobb rögzülés érdekében mindkét oldalán fátyolszövettel lett ellátva.

Az új szigetelő lemez azonban kétszer olyan vastag és olyan speciális adalékokkal készül, amelyek biztosítják a párazáró hatást.

A lemez fektetésére víz hatására megkötő vékonyágyas habarcsot használunk (fogazás: 3 x 3 mm vagy 4 x 4 mm), amibe teljes felületen belenyomjuk a Schlüter®KERDI-DS-t, hogy a beleragadó fátyolszövet révén optimális tapadás jöjjön létre. A nagyobb anyagvastagság miatt ajánlatos az egyes lemezeket szorosan egymáshoz illesztve lefektetni. Az illesztéseket a Schlüter®-KERDI-KEBA szigetelő szalaggal minimum 125 mm szélességben felülragasztjuk. Megengedett azonban az átlapolás is, mely legalább 5 cm kell legyen. Az illesztések és a csatlakozások területén ragasztóként a rendszerhez tartozó szigetelő ragasztót, a Schlüter®KERDI-COLL-t használjuk.
A Schlüter®-KERDI-DS rendelkezik az építésügyi felügyel engedélyével az A és C terhelési osztályokra. Ennek a terméknek az alkalmazása a vegyi hatásnak kitett közületi és ipari területeken is engedélyezett.

Az anyagnak az egyes munkafázisok közötti várakozási idő nélküli gyors beépíthetősége és a rendelkezésre álló kiegészítő rendszer-termékek a csőmandzsettától a Schlüter®-KERDI-DRAIN padlóösszefolyóig az iserlohni gyártó mellett szóló további plusz pontokat jelentenek. Ezzel a Schlüter-Systems a tervezőknek és a kivitelezőknek testre szabott rendszer-megoldást kínál minden csempeburkolattal kapcsolatos szigetelési feladatra.

A Schlüter®KERDI-DS-t 1 m széles lemeztekercsben, 30 m hosszúságban forgalmazzuk.

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?