logo

Sajtóközlemény - Iserlohn - 26.02.2015

Új megoldások és innovatív vezérlés

zoom

Az új szettekkel gyorsan és biztonságosan felszerelheti a különböző alakú, előreugró falszakaszokat az elegáns fény- profil-technikával.

A Schlüter-Systems a fény- profil-technika programját a Schlüter®-LIPROTEC-et számos intelligens újdonsággal bővítette. Így például új szettekkel gyorsan és biztonságosan készíthet hátulról megvilágított előreugró falszakaszokat (pl. falpaneleket), továbbá egy applikáció gondoskodik az RGB LED-modulok különösen kényelmes vezérléséről.

Fényvezérlés applikációval

A fényprofilok mobil vezérlése: A Schlüter®-LIPROTEC-EBR új bluetooth vevőegysége lehetővé teszi a mobil vezérlést a Schlüter®-LED-Color-Control okos telefonokhoz és tábla-gépekhez készített alkalmazásával. Az LT ES 8 sorozathoz tartozó színes RGB LED-csíkok ilyen módon kényelmesen beállíthatók. Az applikáció az iOS és Android készülékekhez ingyenesen letölthető az applikáció Store-ból, illetve a Google Play-ből.

 A csekély méretei miatt helykímélő módon beépíthető vevőhöz maximum két végkészüléket lehet csatlakoztatni. A felhasználó ezek után több mint 16,7 millió színből választhat, és ennek megfelelően programozhatja a LED-modulokat. Az egyedi gyors-keresőbe 16 kedvenc színt lehet elmenteni. Emellett előre be van programozva 42 különböző színátmenet, amelyeket különböző sebességekkel lehet lehívni.

Kényelmes vezérlés a nagy fény-installációkhoz is

A master-slave technológia révén a Schlüter-Systems emellett még egy praktikus kiegészítőt is kifejlesztett a fény- profil-technikához a már jól bevált rádiós vezérlés mellé, amely különösen a nagyobb installációk esetében használható optimálisan. A master-slave rendszer lehetővé teszi az egymással összekapcsolt vevőknek egy jeladóval történő egyidejű vezérlését nagy távolságokon keresztül is. Így a LED-csíkok akár 570 méter hosszúak is lehetnek úgy, hogy azokat egy rádiós jeladó működteti. Csupán a hálózati adapterek és a jeladók közötti, illetve a jeladók egymás közötti összeköttetését kell kábelesen megoldani.

Új hordozó-profil az előreugró falszakaszokhoz

Az új Schlüter®-LIPROTEC-WSK szettek lehetővé teszik a hátulról megvilágított előreugró falszakaszok egyszerű és gyors kialakítását. Választani lehet a kétoldalasan, illetve a körbefutó világítással megvilágított falkialakítás között. A kétoldalas megvilágításhoz a 250 cm hosszúságú szett áll rendelkezésre, ami választásunk szerint 70 cm vagy 128,5 cm szélességű konstrukciót tesz lehetővé. A körbefutó megvilágítású falszakasz formátuma 120 cm x 93 cm lehet. A világítási konstrukció kialakítása során szabad kezünk van: A kereteket a megfelelő tartozékok kiválasztása adja meg. A meleg fehér, semleges fehér vagy színes, szabadon változtatható fénnyel mindenki megtalálhatja a kedvére való változatot. Az átfogó tartozék-szettek a mindenkori mérethez igazodóan tartalmazzák az előre konfekcionált Schlüter®-KERDI-BOARD lemezeket, a hálózati adaptert, a kívánt fényhez igazodó LED-csíkot, valamint a szereléshez szükséges anyagokat.

 Az előreugró falszakaszokhoz összeállított szettek alapeleme az új eloxált alumíniumból készülő Schlüter®-LIPROTEC WSK profil. Köszönhetően annak, hogy a kábelcsatorna integrálva van a profil geometriájába, így a LED-modulok beszerelése még egyszerűbb lett. A két különböző diffúzor lemezzel való kombinálás révén választásuk szerint közvetett vagy közvetlen világítást hozhatunk létre. Intelligens kialakítása révén az új profil nem csak kerámiával vagy természetes kőlapokkal burkolt előreugró falszakaszokhoz alkalmazható, hanem például szárazépítészeti elemekkel, így gipszkarton lapokkal is kombinálható.

Nemesacél felületek

A nemesacél armatúrákhoz vagy a magas minőségű záró profilokhoz, mint például a Schlüter®-QUADEC-EB jól illeszkednek a nemesacél megjelenésű új LIPROTEC profilok. A LIPROTEC-PB, -VB, valamint DESIGNBASE-QD alumínium profilok most már eloxált, szálcsiszolt nemesacél felülettel is rendelhetők. A jól bevált profil-geometria mellett maximális eleganciát adnak a hidegburkolatnak és a fényhatásnak egyaránt.

Az összes újdonságot, valamint a további részletes információkat is megtalálhatják a web-oldalunkon: www.liprotec.com.

 

 

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?