logo
Schlüter®-KERDI-COLL

Egyszerűen vízzáró! Schlüter®-KERDI-COLL

Új szigetelő ragasztó csatlakozásokhoz és illesztésekhez

"Mindent egy kézből" - Ez az ígéret többet jelent a tervezés és a kivitelezés leegyszerűsítésénél, egyben azt is jelzi, hogy mi készek vagyunk arra, hogy egyedül felvállaljuk a teljes felelősséget. "Mindent egy kézből" kínál a Schlüter-Systems a belső és külterekben készítendő többrétegű szigetelésekhez: A Schlüter®-KERDI-COLL-lal kiegészítjük a jól bevált KERDI termékcsaládot, hogy ezzel a rendszerre ráhangolt szigetelő ragasztót is tudjunk kínálni az átlapolások, az illesztések és a csatlakozások leragasztásához.

A Schlüter®-KERDI-KEBA szigetelő szalag a múltban jól bevált a Schlüter®-DITRA-tel vagy a Schlüter®-KERDI-vel készített többrétegű szigetelések illesztéseinek vagy csatlakozásainak szigetelésére. A szigetelő szalag leragasztásához a szakiparosnak egy sor építőipari vegyi anyagokat gyártó számtalan terméke közül kellett egyet kiválasztania. Ez gyakorta eredményezte az, hogy kérdéseikkel megkeresték a Schlüter-Systems-et.

Az új Schlüter®-KERDI-COLL szigetelő ragasztóval a Schlüter-Systems következetesen halad előre a megkezdett úton, és egyedüli felelősséget vállal a Schlüter®-KERDI-vel és a Schlüter®-DITRA-tel készített komplett többrétegű szigetelésért. Az azt jelenti, hogy már nem kell kérdezősködni, hogy melyik a megfelelő ragasztó a KEBA szigetelő szalaghoz; leegyszerűsödik a tervezés szakaszában a tanácsadás, ami minden érintetteknek nagyobb biztonságot nyújt.

Ez az új szigetelő ragasztó, amely két komponensből áll - egy cement alapú reaktív porból és egy oldószermentes akrilát diszperzióból. – Ezt a kivitelezés helyszínén kevernek össze, simítókanállal felhordható, kenhető állagú anyaggá. Tehát a szigetelő lemezek illesztéseinek és csatlakoztatásainak a Schlüter®-KERDI szalaggal történő biztonságosan vízzáró leragasztására szolgál. Ez ugyanúgy érvényes a Schlüter®-DITRA, mint a Schlüter®-KERDI lemezekre, vagy a Schlüter®-BARA profilok, avagy más egyéb konstrukciós elem csatlakoztatására. A KERDI lemezek (legalább 5 cm széles) átlapolásait is le lehet ragasztani szigetelt kivitelben a Schlüter®-KERDI-COLL-lal.

Ehhez a készre kikevert ragasztót vagy fogas glettvassal vagy durva ecsettel hordjuk fel a ragasztandó felületekre. A Schlüter®-KERDI szalagot teljes felületén ebbe belenyomjuk egy simítókanállal vagy egy hengerrel. A KERDI- és a DITRA lemezek leragasztása, valamint a csempék lerakása a továbbiakban az erre a célra alkalmas vékonyágyas habarccsal történik. Erre a célra például olyan termékek alkalmasak, amelyeket a Schlüter-Systems és az építőipari vegyi anyagokat gyártó cégek partnersége keretében a kültérre ajánlanak.

A Schlüter®-KERDI-COLL-t 4,25 kg súlyú kombi-kiszerelésben szállítjuk a két komponenssel: a KERDI-COLL-A (1,75 kg) oldószermentes akrilát diszperziót és a KERDI-COLL-R (2,5 kg) cement alapú reaktív port. Ebből 1:1,4 arányú keveréssel egy jól kenhető és simítókanállal felhordható állagú anyag keletkezik.

A komponensek összekeverése után a ragasztó mintegy 60 percig használható (20°C hőmérsékleten). A megszilárdulás a Schlüter®-KERDI-KEBA alatt a fenti hőmérsékleten mintegy 2 órát vesz igénybe, szabadtérben körülbelül 4 órát. A csomagok eredeti, felbontatlan állapotban szárazon és fagymentesen tárolva mintegy 12 hónapig használhatók fel. Úgy a szállítás során, mint a felhasználáskor és a megszilárdulás ideje alatt is ügyelni kell a fagymentességre. Az alkalmazás során a végső megkötésig biztosítani kell, hogy a hőmérséklet végig 5°C felett legyen! 

A Schlüter®-KERDI-COLL plusz biztonságot nyújt a nedvességnek kitett területeken a csempék és járólapok lerakásához, és így segít abban, hogy a csempeburkolatok piaci részaránya – különösen a balkonok és teraszok esetében biztosítható legyen.

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?