logo
Heute steht in unserem Foyer ein Modell.

A "Schiene" ötlete

Egy lépéssel mindig saját kora előtt!

Egy nagyszerű kezdetként szolgált, amikor is a fiatal vállalkozó Werner Schlüter fejéből a 70 -es évek közepén kipattant az élzáró profilok ötlete az ún. Firenzei csempe lerakása kapcsán egy bonyolult fürdőhelység kivitelezése során. Az általa kifejlesztett profilok kiválóan alkalmasak voltak ennek a meglehetősen "komplikált" csempének az élzárására.

Sajnos ez a tartalom nem érhető el az eszközén.

Az élzáró profilok ötlete kitűnően illeszkedett a csempegyártás és az építőipari vegyészet új fejlesztéseihez. 

Mivel a hetvenes évek olajválsága miatt megváltoztatták a csempeégetési eljárást. Energiatakarékossági okokból a csempéket már csak egyszer égetik ki. Ezzel az eljárással azonban sarok- vagy szegélycsempét egyáltalán nem, vagy csak roppant körülményesen lehet gyártani.

Ezen túlmenően a csempét már nem hagyományos habarcságyba fektetik, hanem a ma ismert csemperagasztókkal rögzítik. Így a szélső csempék éle szabadon, tehát védelem nélkül maradnak. A profilról nagyon hamar kiderült, hogy optimális élvédő, ami ráadásul még jól is néz ki! Nem csoda tehát, hogy a Schlüter-féle profil (Schlüter®-SCHIENE) világszerte ismert termékké vált.

Egy olyan termékké, amely a sikeres termékek és rendszerek egész sorát nyitja meg. Így fejlődött a Schlüter-Systems K.G. az ágazat legnagyobb és leginnovatívabb gyártójává.  Az események rövid krónikát itt találja:    

Schlüter-Systems bemutatkozás – Átfogó rendszermegoldások csempéhez és kőburkolathoz
Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?