logo

Schlüter®-BARA-RW

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BARA-RW egy derékszög alakú nemesacél vagy szines alumínium záró profil a teraszok és balkonok burkolatszerkeze- teinek leszegéséhez. A profil optikailag tiszta szegélykialakítást tesz lehetővé és az esztrich szabad széleit védi az időjárástól és a behatásoktól. A Schlüter®-BARA-RW szegélyzáró szögprofilt az esztrich készítése során a trapézformájú lyukakkal ellátott szárával teljes egészében be kell ágyazni a ragasztóba és a többrétegű szigetelésbe be kell integrálni.

A Schlüter®-BARA-RW balkonok és teraszok felújításánál való használatra is alkalmas, ha a épületszerkezetre vékonyágyazó ragasz- tással kívánnak csempeburkolatot feltenni.


Schlüter®-BARA-RW

Feldolgozás

    1. A Schlüter®-BARA-RW-t a védendő szegély magasságának megfelelően kell megválasztani. Külső sarkoknál előre gyártott sarokidomok állnak rendelkezésre. A profilok végeit körülbelül 5 milliméteres távolsággal tompán ütköztessük és összekötő elemek rádugásával takarjuk el.
    2. A Schlüter®-BARA-RW – esztrichszegélyek védelmére szolgáló szegélylezáró profilok- nak a trapézformájú stancolt lyukakkal ellátott szárait ágyazzuk be a vékony habarcsrétegbe és spaklival teljes felületen kenjük át.
    3. A Schlüter®-DITRA  használatakor ezt vezessük fel a rögzítő szárig. A profilhoz való csatlakozást a Schlüter®-KERDI szigetelő szalaggal kell kialakítani.  A szigetelő szalagot minimum öt centire ragasszuk rá a Schlüter®-DITRA-ra a Schlüter®-BARA-RW  felálló szélére.
    4. Figyelem: A csempéket úgy rakjuk le, hogy azok a profil széle fölé érjenek mintegy 10 mm-rel. A balkonokhoz készített sarokacél használata esetén a vízszintes szár és a Schlüter®-BARA-R között mintegy 10 milliméter távolságot kell tartani.

Schlüter®-BARA-RW

Anyag

A Schlüter®-BARA-RW színezett alumínium vagy nemesacél kivitelben kapható.

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek:
A Schlüter®-BARA-RW krómozott vagy színezett alumínium kivitelben kapható.
Az alumínium-profil porszórása színtartó, ultraibolya sugárzásnak és időjárási viszontagságoknak ellenáll. A látható felülete- ket dörzsölő igénybevételtől óvni kell.
A  vékonyhabar cs-r étegbe, amibe a Schlüter®-BARA-RW beépítésre kerül, nem szabad, hogy víz felgyűljön  (teljes felületen kell ragasztani), mivel az erősen lúgos víz megtámadja az alumíniumot.

A Schlüter®-BARA-RWE profil 1.4301 típusú nemesacélból készül, ezáltal mechanikailag és vegyileg nagyobb igénybevételt képes elviselni. Igényes optikai megjelenése miatt is jó választás lehet.
Speciális alkalmazási esetekben a várható vegyi és mechanikai terhelés függvényében tisztázni kell a Schlüter®-BARA-R alkalmaz- hatóságát.


Schlüter®-BARA-RW

Útmutató

A  Schlüter®-BARA-R W  nem  igényel különösebb kezelést vagy karbantartást. Az alumíniumprofil  porszórásos felülete színtartó, a látható felület sérüléseit átlakkozással el lehet tüntetni.

A nemesacél felületek, amelyek a levegőnek vagy agresszív anyagoknak ki vannak téve, időnként kímélő hatású tisztítószerrel  megtisztítandók.

A rendszeres tisztítás nem csak arról gondoskodik, hogy a nemesacél optikailag tiszta benyomást keltsen, hanem a korrózió veszélyét is csökkenti. A tisztítöszer nem tartalmazhat sósavat vagy fluorsavat.

Más fémekkel, mint pl. normál acéllal való érintkezés kerülendő, mivel ez idegen rozsda lerakódását eredményezheti. Ez érvényes a szerszámokra, mint pl. a spaklira, vagy a fémgyapotra is, amit pl. a habarcs-maradványok eltávolítására szoktak használni.


Schlüter®-BARA-RW

Termékek


Schlüter-BARA-RW

Színek: BW-GM-HB-PG-RB-SB-AG
 
Új szín: antracit szürke (AG)
 
Rendeléskor adja meg az új színszámot, pl. RW 15 AG.


Schlüter-BARA-RW/E


Schlüter-BARA-RW-E/E


Schlüter-BARA-RW-E


Schlüter-BARA-RW-E/V


Schlüter-BARA-RW/V


Schlüter®-BARA-RW

Letöltés


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Schlüter-színkódok
Schlüter-színkódok

A "gyöngyfehértől" a "téglavörösig" – itt minden termékszínt megtalálhatnak!

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab  


Schlüter®-Profilok köríves stancolással
Schlüter®-Profilok köríves stancolással