logo

Schlüter®-BEKOTEC

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-BEKOTEC aljzat képző lemez repedésmentes és biztonságosan működő úsztatott esztrich-et, fűtő-esztrichet képez a különböző hidegburkolatokkal, vagy más burkolóanyagokkal kombinálva is.

Ez a rendszer a Schlüter®-BEKOTEC-EN polisztirol korongmintás esztrich lemezre épül, amelyet közvetlenül a teherhordó aljzatra, vagy a kereskedelemben kapható hő- és/vagy lépészaj-szigetelő lemezekre fektetnek. A Schlüter®-BEKOTEC-EN korongmintás lemez geometriája határozza meg az esztrich minimális rétegvastagságát. A lemez korongjai között 32 mm, míg fölötte csak 8 mm esztrich kerül. A korongminták távolsága úgy került kialakításra, hogy abba a fűtött esztrich készítésekor a 75 mm-es raszterben bepattinthatók legyenek a rendszerhez tartozó 16 mm-es átmérőjű fűtőcsövek.

A padlófűtés jól szabályozható és optimálisan alkalmazható az alacsony előremenő hőmérsékleteknél, mivel csak viszonylag csekély esztrich mennyiséget (8 mm-es takarás esetén mintegy 57 kg/m2 ≙ 28,5 l / m2) kell felfűteni, illetve lehűteni.

Az esztrich megkötése alatt keletkező repedések a korongrács szerkezetében elhalnak. A zsugorodás okozta feszültségek így nem hatnak ki az egész felületre. Ezáltal zsugorodás miatt feszültségek nem keletkezhetnek és így az aljzatban a dilatációs fugák kialakításától el lehet tekinteni. A cementes esztrich járhatóvá válása után leragaszthatjuk a Schlüter®-DITRA 25 rétegelválasztó lemezt. (Alternatíva: Schlüter®-DITRA-DRAIN 4 vagy Schlüter®-DITRA-HEAT) (kalciumszulfátos esztrich ≤ 2 CM-%). Erre vékonyágyas ragasztással lehet közvetlenül lerakni a kerámia- vagy természetes kő burkolatot. A hidegburkolatban a dilatációs hézagokat az egyébként is szükséges távolságokban a Schlüter®-DILEX profillal lehet kialakítani.

A repedésekre nem érzékeny burkolóanyagokat, mint például a parkettát vagy padlószőnyeget a burkolati anyaghoz igazodó maradvány-nedvességtartalom elérését követően közvetlenül az esztrichre lehet fektetni.


Az ön kapcsolattartója a
Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image

= új termékek

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab  


image
Schlüter®-BEKOTEC-THERM
A Schlüter-Systems kerámia-klímapadlója. Egyszerűen érezze jól magát!