logo

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Alkalmazás és funkció

A Schlüter-DILEX-EK és -RF kétrészes profilok, nútféderes összekötő elemmel, amelyek tartós rugalmas sarok-fugákat biztosítanak a padló és a lábazat, illetve a falicsempék között.

A Schlüter-DILEX-EK és -RF képesek különösen nagy, 8 milliméterig terjedő mozgásokat kiegyenlíteni. Különösen az úsztatott esztrichekre, illetve fűtő-esztrichekre készített burkolatoknál vannak a szegélyfugák a padló- és a falburkolatoknál, illetve lábazatoknál komoly deformáló erőknek kitéve.

A profil a trapéz alakban perforált oldalsó rögzítő talpakkal szilárdan rögzül a padló- és falburkolat ragasztóágyában.

A Schlüter-DILEX-EK alsó profilrésznél lévő kamra lehetővé teszi, hogy a padlócsempék vágott széleit alácsúsztassuk.

Schlüter-DILEX-RF profilnál nincs ilyen kamra. Ennek következtében nagyobb rugalmasság adódik a burkolat vastagságának megválasztása során, mivel a csempék valamivel lejjebb kerülhetnek. Továbbá a csökkentett látható felület révén a szegélyfuga keskenyebb, elegáns megjelenésű.

A rugalmas nút-féderes kapcsolat akár 8 milliméteres mozgásokat is képes áthidalni.

A padló és a fal találkozásánál keletkező hanghidak a Schlüter-DILEX-EK és -RF alkalmazásával biztonságosan elkerülhetők, ami csökkenti a hangok tovaterjedését.


Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Feldolgozás Schlüter®-DILEX-EK

  1. A Schlüter-DILEX-EK-et a csempe vastagságának megfelelően kell megválasztani, O = a fal- és a lábazatcsempe vastagsága, U = a padlócsempe vastagsága, ahol a profil „U“-val jelzett magasságát úgy kell megválasztani, hogy a padlócsempe jól becsúsztatható legyen a kamrába (pl. az U 11 kb. 8 - 10 mm csempevastagság).
  2. A trapéz alakú lyukakkal stancolt profilszár azon részeinél, amelyek felfekszenek, vigyük fel a csemperagasztót, és a profilt erősen nyomjuk bele a ragasztóba, majd a szárakat kenjük át. Arra is van mód, hogy a Schlüter-DILEX-EK-t lazán kifuttassuk és a rögzítő szárakat a burkolat készítése során kenjük át.
  3. A padlóburkolatot toljuk be a fogadó kamrába, a fali vagy a szegélycsempét mintegy kétmilliméteres fugával rakjuk fel a profilra. Ügyelni kell arra, hogy a rögzítő szár környékén üregmentes legyen a burkolat.
  4. A profil és a csempe közötti fugát teljes egészében töltsük ki fugázó anyaggal.

A Schlüter®-DILEX-RF feldolgozása

  1. A Schlüter-DILEX-RF-et a csempe vastagságának megfelelően kell megválasztani, O = a fal- és a lábazatcsempe vastagsága, U = a padlócsempe vastagsága, ahol a profil „U“-val jelzett magasságát úgy kell megválasztani, hogy a padlócsempe a profil alsó színes látható részére ne takarjon rá (pl. az U 10 kb. 6 - 9 mm csempevastagság).
  2. A trapézformájú lyukakkal ellátott rögzítő szárakat kenjük be ragasztóval. A profilt nyomjuk bele erősen a ragasztóba és kenjük át a rögzítő szárat. Arra is van mód, hogy a Schlüter-DILEX-EK-t lazán kifuttassuk és a rögzítő szárakat a burkolat készítése során kenjük át.
  3. A padlócsempéket, fali és lábazat-csempéket mintegy kétmilliméteres fugával kell a profilra ültetni. Ügyelni kell arra, hogy a rögzítő szár környékén üregmentes legyen a burkolat.
  4. A profil és a csempe közötti profilt teljes egészében töltsük ki fugahabarccsal.

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Anyag

A Schlüter-DILEX-EK és -RF oldalsó rögzítő szárai kemény újra feldolgozott PVC-ből készülnek, a nútba illeszkedő féder, ami a tágulási lehetőséget adja, puha CPE-ből. A látható felületek színben azonosak.

Anyagtulajdonságok és felhasználási területek:

A Schlüter-DILEX-EK és -RF dilatációs sarokfugaként a falak és padlók csempeburkolatainak találkozásánál vékony ágyazatba kerül beépítésre. Az anyag ellenáll a csempeburkolatoknál megszokott vegyi terheléseknek.

A CPE-anyag ellenáll az ultraibolya sugárzás­nak, gombákkal és baktériumokkal szemben rezisztens és alkalmas az élelmiszerekkel való érintkezésre. A CPE-anyag jellemzője, hogy nagyon sokféle savval, lúggal, olajjal, zsírral és oldószerrel szemben ellenálló.

Az anyag használhatóságát speciális alkalmazások előtt a várható vegyi, mechanikai és egyéb igénybevételnek megfelelően tisztázni kell.

 


Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Útmutató

A Schlüter-DILEX-EK gombákkal és baktériumokkal szemben rezisztens, és nem igényel különleges ápolást vagy karbantartást. A tisztítása a csempeburkolat takarításával együtt a hagyományos tisztítószerekkel történhet.


Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Termékek


Schlüter®-DILEX-EK

Schlüter®-DILEX-EK kétrészes kemény / lágy muanyag profil nút-féderes kapcsolódással és integrált csempekamrával. A tartósan rugalmas és karbantartásmentes szegélyfugák kialakítására szolgál, fal- és padló-csatlakozásként, illetve lábazati csatlakozásként.

Schlüter®-DILEX-EK

* Cikksz. színnel kiegészíteni (pl. EK U 11 / O 10 BW).
   Színek: BW – G – GS – HB – PG


Schlüter-DILEX-EK


Schlüter-DILEX-EK


Schlüter®-DILEX-RF

A Schlüter®- DILEX-RF egy kemény / lágy muanyagból készült, kétrészes profi nútféderes megoldással, ami tartósan rugalmas és karbantartásmentes szegélyfugákat eredményez a padló és a fal, illetve a lábazat csatlakozásánál. (például, úsztatott és padlófutés esztrichnél).

Schlüter®-DILEX-RF

Cikksz. színnel kiegészíteni (pl. RF U 100/O 80 PG)
* Színek: G – PG


Schlüter-DILEX-RF


Schlüter-DILEX-RF


Schlüter-DILEX-RF


Schlüter-DILEX-RF


Schlüter®-Schlüter®-DILEX-EK


Schlüter®-DILEX-EK / -RF

Videók

Itt található az összes video a termékekről.

 


Rekord: 240 m2 padlófűtés lerakása 3,5 nap alatt!Nagyméretű csempék lerakása réteg-elválasztással ás csatlakozó profillal
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: középre történő beépítés
Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Schlüter-színkódok
Schlüter-színkódok

A "gyöngyfehértől" a "téglavörösig" – itt minden termékszínt megtalálhatnak!

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab