logo

Schlüter®-DILEX-HKU

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-DILEX-HKU egy vápaformájú nemesacél-profil kerámia- és természetes kő burkolatokhoz. Többrétegű konstrukciók esetében a Schlüter®-DILEX-HKU felhasználható a padló-/fal-csatlakoztatáshoz is. A befelé álló rögzítő szár révén a profil alkalmazása variálható különböző burkolati vastagságokhoz 6 mm felett.

A Schlüter®-DILEX-HKU különösen alkalmas higiénés szempontból igényes helyeken, ahol a kedvező optikai megjelenés mellett a lehetőség szerinti minél egyszerűbb tisztíthatóság fontos szempont, mint pl. a kórházakban, a nagy üzemi konyháknál, tiszta szobáknál (clean room), mosdó helyiségekben, valamint az élelmiszer-feldolgozó iparban.

A profilok kedvező megjelenésű megjelenése érdekében a külső és belső sarkokhoz megfelelő formaidomok kaphatók.


Schlüter®-DILEX-HKU

Feldolgozás

  1. Oda, ahova a profilt el kívánjuk fejezni, fogas kanállal hordjuk fel a csemperagasztót.
  2. A profilt a lyukakkal perforált rögzítő szárával nyomjuk bele a ragasztóágyba és állítsuk be megfelelően. Komolyabb burkolatvastagságok esetén rögzítő szárat a választott burkolat-vastagságnak megfelelően a megfelelő anyaggal alá kell bélelni.
  3. A profil-toldásokat, a belső és külső sarkokat a megfelelő idomokkal, tartósan rugalmas tömítőanyag alkalmazásával kell felülragasztani. Az anyag felhordása előtt a ragasztandó felületet tisztítsuk meg a tapadást gátló anyagoktól, zsíroktól, stb. Az idomok legalább 10-mm-rel takarjanak rá a határoló profilvégekre.
  4. A profilhoz csatlakozó csempéket (minimális vastagság = 6 mm) teljes egészében bele kell nyomni a ragasztóágyba és úgy kell beállítani, hogy a profillal magasságban fussanak.
  5. A csempe és a profil között 2 mm-es fugát hagyjunk szabadon, amit a burkolat fugázása során teljesen kitöltünk fugázó habarccsal.

Schlüter®-DILEX-HKU

Anyag

A profil a következő anyakivitelben kapható:

E = nemesacél
V2A anyagminőség, száma: 1.4301 = AISI 304
V4A anyagminőség, száma: 1.4404 = AISI 316L

EB = nemesacél, szálcsiszolt

Anyagtulajdonságok és felhasználási területek:
A profil alkalmazhatóságát vegyi vagy mechanikai terhelések esetén az adott igények figyelembe vételével kell tisztázni. Az alábbiakban csak általános jellegű útmutatásokkal szolgálunk.

A profil V2A nemesacélból van (anyagszáma: 1.4301 = AISI 304) vagy V4A nemesacélból (anyagszáma. 1.4404 = AISI 316L), a tekercsprofilírozó eljárás keretében szalaglemezből kerül kialakításra és a rögzítőszárak területén trapézalakú perforációval látják el. A profil látható felülete védőfóliával van ellátva. Komoly mechanikai terhelést képes elviselni, és különösen jól alkalmazható olyan felhasználási területeken, ahol a vegyi anyagokkal és a savakkal szemben ellenállóság komoly szempont, pl. az élelmiszeriparban, sörfőzdékben, tejüzemekben, üzemi konyhákon és kórházakban. A profil alkalmazható magán lakásokban is.

Magasabb igénybevételek esetén, mint pl. (édesvizes) uszodák, a V4A minőség választását javasoljuk. A nemesacél sem áll ellen minden vegyi anyag behatásának, mint pl. a só-, vagy a fluorsavnak, vagy egyes sűrű klór- és sóoldat-koncentrátumoknak.

A várható speciális terheléseket emiatt előzetesen tisztázni kell. A várható vegyi terhelés függvényében választani lehet az alábbi ötvözet-minőségek között: 1.4301 (V2A) vagy 1.4404 (V4A).


Schlüter®-DILEX-HKU

A profil nem igényel különleges karbantartást vagy ápolást. A szennyeződéseket a burkolat tisztítása során megfelelő tisztítószerekkel távolítsuk el. A profil látható felületei krómpolitúrral, vagy ehhez hasonlóval való kezelés esetén kifényesednek. Azokat a nemesacélból készült felületeket, amelyek agresszív anyagoknak vannak kitéve, rendszeres időközönként meg kell tisztítani kímélő tisztítószerrel. A rendszeres tisztítás nem csupán a nemesacél külső tiszta megjelenését adja vissza, hanem elhárítja a korrózió veszélyét is.

Minden tisztítószerre érvényes, hogy nem tartalmazhatnak sósavat és fluorsavat. Érzékeny felületeknél ne alkalmazzunk szemcsés tisztítószert. Szükség esetén rendelhető a nemesacélhoz Schlüter®-CLEAN-CP tisztító politúr.

Kerülni kell a más fémekkel való érintkezést, mint pl. a normál acéllal, mivel ez idegen rozsdásodást okozhat. Ez a használt eszközökre is érvényes, mint amilyen a spaktli vagy az acélgyapot, amivel esetleg habarcsmaradékot kívánnak eltávolítani.


Schlüter®-DILEX-HKU

Termékek


Schlüter®- DILEX-HKU-E


Schlüter®- DILEX-HKU-EB


Schlüter®- DILEX-HKU-E V4A


Schlüter®- DILEX-HKU-E/EQ

Figyelem: A Schlüter®-DILEX-HKU10 tartozékai V4A-ból készültek és kombinálhatók V2A profilokkal (ez nem érvényes a szálcsiszolt nemesacélokra = HKU-EB).

Schlüter®- DILEX-HKU-EB/EQ


Schlüter®- DILEX-HKU-E 135°


Schlüter®- DILEX-HKU-EB 135°


Schlüter®- DILEX-HKU-E/I


Schlüter®- DILEX-HKU-EB/I


Schlüter®- DILEX-HKU-E/I 135°


Schlüter®- DILEX-HKU-EB/I 135°


Schlüter®- DILEX-HKU-E/EK


Schlüter®- DILEX-HKU-E/V


Schlüter®- DILEX-HKU-EB/V


Schlüter®- DILEX-HKU-EB/EK


Schlüter®-DILEX-HKU36-E


Schlüter®-DILEX-HKU36-E/E


Schlüter®-DILEX-HKU36-E/I


Schlüter®-DILEX-HKU36-E/V


Schlüter®-DILEX-HKU36/VI


Schlüter®-DILEX-HKU36/EK


Schlüter®-DILEX-HKU


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab