logo

Schlüter®-KERDI-LINE

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-KERDI-LINE egy több elemből álló épített zuhany vonalmenti folyóka rendszer a padlószintbe illeszkedő tusolók kialakításához kerámia, illetve természetes kő burkolattal, illetve bevonatos padlókhoz.

Nemesacélból készült mélyhúzott folyókatestből, valamint rács- és keret-konstrukcióból áll, amelyet a szettben található szerelékkel fokozatmentesen illeszteni lehet a 3-25 mm közötti padlóburkolat-vastagságokhoz.

A Schlüter-KERDI-LINE-H vízszintes vízelvezetővel, integrált bűzelzáróval valamint lefolyóházzal rendelkezik (DN 50 átmérőjű lefolyócső, vízelvezetési teljesítmény 0,6 l/s).

A Schlüter-KERDI-LINE-V a függőleges vízelvezetésre szolgál (lefolyócső keresztmetszete: DN 50, vízelvezetési teljesítmény >1,0 l/s), például a födémen keresztül, a szettben található csőszifonnal együtt.

A folyókatestet az egyszerű és gyors szerelés érdekében egy méretpontosan kialakított polisztirol folyókatartóba kell elhelyezni.

A Schlüter®-KERDI-LINE univerzálisan alkalmazható nagyobb felületekben a központi beépítésre, de közvetlen fal mellé beépítve is. A folyóka hosszmérete 50 és 120 cm között, 10 cm-es méretközökkel rendelhető.

A folyókatest körbefutó ragasztós peremén gyárilag kialakított és fixen felragasztott Schlüter®-KERDI szigetelő mandzsetta található. Ezzel a folyókatest biztonságosan folytonosítható a burkolható szigeteléshez úgy a padlóban, mint a felmenő falazatoknál. A keret látható felülete valamint a takaró rács is – ami szálcsiszolt acél fedlap, vagy négyzetes lyukakkal perforált – szálcsiszolt nemesacél rácsból áll. A választékban további tipus a beleburkolható fedlap is választható, amely alkalmas akár 10mm vastag csempék fogadására is.

Figyelem:
Komplett rendszerként a rendszerhez hangolt Schlüter®-KERDISHOWER-L lejtéskialakító lemez integrált KERDI-200 vízszigeteléssel (lásd a 8.8. termék-adatlapot) is beépíthető. Lejtéskialakító esztrich alkalmazása is lehetséges. Az esztrich felületét szigeteljük le Schlüter®-KERDI-200 (lásd a 8.1 termék-adatlapot) vagy Schlüter®-DITRA 25 burkolható vízszigetelő lemezzel (lásd a 6.1 termék-adatlapot).

A rendszer kiegészítéseként Schlüter®- SHOWERPROFILE-S és -R (lásd a 14.1. termék-adatlapot) is rendelkezésre áll a padlóhoz illetve a falhoz való csatlakoztatáshoz. A lejtésben lévő tusoló aljzat oldalsó ferde részét takarják ezek a szálcsiszolt acél profilok – a lejtéshez igazodva –  mivel ék alakúra vannak kiképezve.

A körbe futó falakat Schlüter®-KERDI-200 burkolható vízszigetelő lemezzel le kell szigetelni (lásd a 8.1 termék-adatlapot) vagy alkalmazza a Schlüter®-KERDI-BOARD burkolható vízszigetelő építő lemezt (lásd a 12.1 termék-adatlapot).

 


Az ön kapcsolattartója a
Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image

= új termékek

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab