logo

Schlüter®-KERDI-LINE

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-KERDI-LINE egy több elemből álló épített zuhany vonalmenti folyóka rendszer a padlószintbe illeszkedő tusolók kialakításához kerámia, illetve természetes kő burkolattal, illetve bevonatos padlókhoz.

Nemesacélból készült mélyhúzott folyókatestből, valamint rács- és keret-konstrukcióból áll, amelyet a szettben található szerelékkel fokozatmentesen illeszteni lehet a 3-25 mm közötti padlóburkolat-vastagságokhoz.

A Schlüter-KERDI-LINE-H vízszintes vízelvezetővel, integrált bűzelzáróval valamint lefolyóházzal rendelkezik (DN 50 átmérőjű lefolyócső, vízelvezetési teljesítmény 0,6 l/s).

A Schlüter-KERDI-LINE-V a függőleges vízelvezetésre szolgál (lefolyócső keresztmetszete: DN 50, vízelvezetési teljesítmény >1,0 l/s), például a födémen keresztül, a szettben található csőszifonnal együtt.

A folyókatestet az egyszerű és gyors szerelés érdekében egy méretpontosan kialakított polisztirol folyókatartóba kell elhelyezni.

A Schlüter®-KERDI-LINE univerzálisan alkalmazható nagyobb felületekben a központi beépítésre, de közvetlen fal mellé beépítve is. A folyóka hosszmérete 50 és 120 cm között, 10 cm-es méretközökkel rendelhető.

A folyókatest körbefutó ragasztós peremén gyárilag kialakított és fixen felragasztott Schlüter®-KERDI szigetelő mandzsetta található. Ezzel a folyókatest biztonságosan folytonosítható a burkolható szigeteléshez úgy a padlóban, mint a felmenő falazatoknál. A keret látható felülete valamint a takaró rács is – ami szálcsiszolt acél fedlap, vagy négyzetes lyukakkal perforált – szálcsiszolt nemesacél rácsból áll. A választékban további tipus a beleburkolható fedlap is választható, amely alkalmas akár 10mm vastag csempék fogadására is.

Figyelem:
Komplett rendszerként a rendszerhez hangolt Schlüter®-KERDISHOWER-L lejtéskialakító lemez integrált KERDI-200 vízszigeteléssel (lásd a 8.8. termék-adatlapot) is beépíthető. Lejtéskialakító esztrich alkalmazása is lehetséges. Az esztrich felületét szigeteljük le Schlüter®-KERDI-200 (lásd a 8.1 termék-adatlapot) vagy Schlüter®-DITRA burkolható vízszigetelő lemezzel (lásd a 6.1 termék-adatlapot).

A rendszer kiegészítéseként Schlüter®- SHOWERPROFILE-S és -R (lásd a 14.1. termék-adatlapot) is rendelkezésre áll a padlóhoz illetve a falhoz való csatlakoztatáshoz. A lejtésben lévő tusoló aljzat oldalsó ferde részét takarják ezek a szálcsiszolt acél profilok – a lejtéshez igazodva –  mivel ék alakúra vannak kiképezve.

A körbe futó falakat Schlüter®-KERDI-200 burkolható vízszigetelő lemezzel le kell szigetelni (lásd a 8.1 termék-adatlapot) vagy alkalmazza a Schlüter®-KERDI-BOARD burkolható vízszigetelő építő lemezt (lásd a 12.1 termék-adatlapot).

 


Schlüter®-Kerdi-Line


Schlüter-KERDI-LINE-F-G3

A Schlüter-KERDI-LINE-F-G3 Timber Accessory egy tartozék-készlet a Schlüter-KERDI-LINE-G3 folyókáknak fafödémbe a Schlüter-KERDI-SHOWER-LTS (KSLT 1365 / 2000 S) lejtéskialakító lemez alkalmazásával történő beépítéséhez.

Schlüter-KERDI-LINE-F-G3


<a name='style'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-STYLE

A Schlüter®-KERDI-LINE kontúr-keretek szálcsiszolt nemesacélból formatervezett fedlappal készülnek, amelyek illeszkednek a Schlüter®-KERDI-LINE folyóka-testhez. A karcsú kontúr- keret magassága fokozatmentesen állítható 6–18 mm között a burkolóanyaghoz. A fedlapok FLORAL, CURVE és PURE dizájn-változatokban kaphatók.

<a name='style'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-STYLE

Figyelem:
H = 23 mm, 6 –18 mm burkolat vastagsághoz

A fedlapok és a keretek nem kombinálhatók a Schlüter®-KERDI-LINE-A/-B/-C/-D termékekkel.


Schlüter®-KERDI-LINE-IF-F


Schlüter®-KERDI-LINE-IF-G


<a name='abc'></a>KERDI-LINE-A/-B/-C

A Schlüter-KERDI-LINE választhatóan szálcsiszolt nemesacélból vagy magasfényű, polírozott nemesacélból és az új szines porszórt felületű rozsdamentes acélból készült fogadó keret klasszikus fedlappal, amelyek illeszkednek a Schlüter-KERDI-LINE folyókatestekhez. A fogadó keret magassága fokozatmentesen állítható 3–25 mm között a hidegburkolat vastagságához igazodóan. A fedlapok SOLID (A), SQUARE (B) és FRAMED TILE (C) dizájnváltozatokban kaphatók.

<a name='abc'></a>KERDI-LINE-A/-B/-C

Tudnivaló:
H = 19 mm a 3 - 15 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-B-SQUARE-EB-19


KERDI-LINE-C-FRAMED-EB-19

Tudnivaló:
A beleburkolható fedlap (C dizájn) legfeljebb 15 mm csempevastagságig használható


KERDI-LINE-A-SOLID-EB-30


KERDI-LINE-B-SQUARE-EB-30

Tudnivaló:
H = 30 mm a 13 - 25 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-A-SOLID-EP-19

Tudnivaló:
H = 19 mm a 3 - 15 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-B-SQUARE-EP-19


KERDI-LINE-C-FRAMED-EP-19

Tudnivaló:
A beleburkolható fedlap (C dizájn) legfeljebb 15 mm csempevastagságig használható


KERDI-LINE-A-MGS

Tudnivaló:
H = 19 mm a 3 - 15 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-B-MGS


KERDI-LINE-C-MGS

Tudnivaló:
A beleburkolható fedlap (C dizájn) legfeljebb 15 mm csempevastagságig használható


<a name='d'></a>KERDI-LINE-D

A Schlüter-KERDI-LINE-D egy keret nélküli folyókafedél, mely illeszkedik a Schlüter- KERDI-LINE folyókatesthez. A burkolható fedlap fátyolszövettel kasírozott a burkolólap csemperagasztóval történő rögzítéséhez. Előnye, hogy mivel keret nélküli résfolyókát képez, így minden burkolatvastagsághoz megfelel.

<a name='d'></a>KERDI-LINE-D

Tudnivaló:
A kiválasztott burkolattartó hosszának meg kell egyeznie a folyóka hosszával.
A Schlüter-KERDI-LINE-D nem kombinálható a decentrális függőleges Schlüter-KERDI-LINE-VOS vízelvezetéssel.


<a name='fc'></a>KERDI-LINE-FC

A Schlüter®-KERDI-LINE-FC olyan nemesacélból készült elem, amely biztosítja a keret-/ rács-egységhez történő optikai csatlakoztatást olyankor, amikor több Schlüter®-KERDI-LINE folyókát alkalmaznak egymáshoz sorolva.

<a name='fc'></a>KERDI-LINE-FC


KERDI-LINE-FC EP

A magas fényre polírozott nemesacél jól illik a króm-felületekhez

 


KERDI-LINE-FC-MGS


<a name='sr'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-SR

A Schlüter®-KERDI-LINE-SR egy szigetelőlemez speciális fátyolszövetből zajcsökkentő tulajdonságokkal. Szakszerű beépítés esetén a Schlüter®-KERDI-LINE-nal és a Schlüter®-KERDI-LINE-SR-rel készülő konstrukciók eleget tesznek a tusolókkal kapcsolatosan a zajcsökkentésre vonatkozó idevágó szabványi előírások követelményeinek.

<a name='sr'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-SR

Az egyes lemezek mérete: 0,5 m x 0,5 m = 0,25 m²

Figyelem:
A réteg-kialakításról a tervezési alapinformációinknál olvashat többet.


Schlüter®-KERDI-LINE-SR 1000


<a name='ersatzteile'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-GTO

A Schlüter®-KERDI-LINE-GTO szilikonból készült, szárazszelepes bűzelzáró. A ritkán használt lefolyórendszereknél (például üdülőkben) a szokásos, hagyományos bűzelzáró helyett alkalmazható; megakadályozza a bűzelzáró egység kiszáradása következtében fellépő bűzképződést. A legalább 0,4 l/s lefolyó-teljesítményével akár tartósan is kiválthatja a hagyományos bűzelzárókat.

<a name='ersatzteile'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-GTO

Figyelem:
Nem alkalmas a Schlüter®-KERDI-LINE-F/-VS/-VOS-hez.


Schlüter®-KERDI-LINE-GTM

A Schlüter®-KERDI-LINE-GTM egy szilikon szárazszelep a Schlüter®-KERDI-DRAIN-R10 GT és a Schlüter®-KERDI-LINE-GTO pótlására vagy cseréjére.

Schlüter®-KERDI-LINE-GTM


Schlüter®-DITRA-SOUND-KB


<a name='my'></a>My Schlüter®-KERDI-LINE

Teljes felület gravírozása különféle gravírozási eljárásokkal egyedivé tehető a rács és a keret, vagy akár mind a kettő. Jelekkel, képekkel vagy akár szövegekkel így dizájn-elemeket helyezhet el, saját márkáját/arculatát erősítheti, vagy egyszerűen csak mosolyt fakaszthat az arcokra reggelente.

Egy szállodalánc, amelyik szeretné már a tus alatt emlékeztetni a vendégét arra, hogy az melyik szállodában érzi jól magát és így szeretne vendégek emlékezetében megmaradni, vagy a szerető férj, aki minden reggel mosollyal szeretné köszönteni a feleségét. Bárki is legyen az és bármilyen okból szeretné: A Schlüter®-KERDI-LINE most lehetőséget kínál arra, hogy megvalósítsa elképzeléseit. Fedezze fel a lehetőséget!

A gravírozás megjeleníthető különböző helyeken

Három különböző gravírozási eljárás áll az Ön rendelkezésére, melyek közül szabadon választhat:

 • Teljes felület gravírozása
 • Felirat gravírozás
 • Rovátkolt gravírozás

A kiválasztott motívum függvényében és az Ön ízlésének megfelelően választhatja az egyik, vagy másik eljárást.

A mindenkori Schlüter®-KERDI-LINE modell (max. 120 cm hosszúságig) gravírozható vagy kompletten (rács és keret), vagy csak a kereten. Gravírozni 120 x 7 mm (keret), illetve 120 x 30 mm (rács) méretekig lehetséges. A gravírozás többször ismételhető: a rácson max. 3 alkalommal, a kereten max. 6 alkalommal.


Schlüter®-KERDI-LINE-A 19 mm

KERDI-LINE-A-G1


KERDI-LINE-A-G2


KERDI-LINE-A-G3


KERDI-LINE-A-G1R


KERDI-LINE-A-G2R


KERDI-LINE-A-G3R


KERDI-LINE-A-GR

120 cm-nél hosszabb felületeknél nem alkalmazható a gravírozás!


Schlüter®-KERDI-LINE-B 19 mm

KERDI-LINE-B-GR


Schlüter®-KERDI-LINE-C 19 mm

KERDI-LINE-C-GR


Schlüter®-KERDI-LINE-F 50

2023. júniustól kapható:

 

A Schlüter-KERDI-LINE-F 50 a padló szintbe illeszkedő tusolók vonalmenti vízelvezetésére szolgáló komplett készlet vízszintes hullám alakú lefolyóval és integrált bűzzárral. Univerzálisan használható az aljzat közepére helyezve, vagy fal mentén beépítve is. DIN EN 1253 szabvány szerinti ≥ 0,8 l/s vízelvezetési kapacitással és a bűzzáró egység magasságának megfelelő 50 mm-es vízzárási magassággal rendelkezik. A burkolható vízszigeteléshez való biztos csatlakoztatáshoz a folyókatest nemesacél peremén gyárilag felragasztott szigetelő mandzsetta van Schlüter-KERDI-ből.

A készlet komponensei: 

 • sarokszigetelés (oldalsó falcsatlakozáshoz) 
 • folyókatest szigetelő mandzsettával és folyókatartóval 
 • padlóösszefolyó alsó elem DN 50 bűzelzáróval, szorítógyűrűvel és tömítéssel 
 • zajszigetelő elem

Schlüter®-KERDI-LINE-F 50

Tudnivaló: 
A megfelelő rács- és keretkombinációkat vagy burkolható fedlapokat a PS 23-ban a 205-209. oldalakon találják meg.


Schlüter®-KERDI-LINE szettek


<a name='h'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-H

Schlüter®-KERDI-LINE-H egy padlóba sűllyesztett vonalmenti folyóka szett, épített zuhanyokhoz, vízszintes vízelvezetéssel. Univerzálisan használható az aljzat középre helyezve, vagy a falak mentén is. A körbe futó széles peremre gyárilag Schlüter®-KERDI szigetelő mandzsetta van ráragasztva. Ez a folyóka biztonságos csatlakoztatását
szolgálja a többrétegű szigeteléshez, úgy a padlónál, mint a felmenő falazatoknál.

<a name='h'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-H


KERDI-LINE-H

Muszaki adatok:

Lefolyó: DN 40 / DN 50
Elvezetési kapacitás: 0,5 l/s / 0,6 l/s
Vízzárási magasság: 25 mm / 30 mm
Beépítési magasság: 78 mm / 97 mm
A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel


Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 szett

A Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 komplett szett a padlósíkba illeszkedő tusolók vonali vízelvezetésére szolgál vízszintes lefolyással. Univerzálisan alkalmas valamely felület középső vagy a fal melletti beépítésre. DIN EN 1253 szabvány szerinti ≥ 0,8 l/s vízelvezetési kapacitással és a bűzzáró egység magasságának megfelelő 50 mm-es vízzárási magassággal rendelkezik. A burkolható vízszigeteléshez való biztos csatlakoztatáshoz a folyókatest nemesacél peremén gyárilag felragasztott szigetelő mandzsetta van Schlüter®-KERDI-ből.

Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 szett

A szett tartalma:

 • Sarok-szigetelés (a felmenő oldalfalhoz)
 • Folyókatest szigetelő mandzsettával és folyókatartóval
 • Kétrészes bűzelzáró
 • Adapter
 • Lefolyóház


Műszaki adatok:

 • Lefolyó: DN 50
 • Elvezetési kapacitás: 0,8 l/s
 • Vízzárási magasság: 50 mm
 • Beépítési magasság: 120 mm
 • A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
 • Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel

<a name='v'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-V

A Schlüter®-KERDI-LINE-V egy padlóba sűllyesztett vonalmenti folyóka szett, épített zuhanyokhoz, vertikális vízelvezetéssel. Univerzálisan használható az aljzat közepére helyezve, vagy a falak mentén is. A peremen gyárilag folytonosított Schlüter®-KERDI mandzsetta biztonságos csatlakoztatást ad a burkolható vízszigetelésekhez, úgy a padlónál, mint a felmenő falazatoknál. Alacsony beépítési magassága a speciális bűzelzárójának köszönhető. 

<a name='v'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-V


Kerdi-Line-V


Schlüter®- KERDI-LINE-VOS

Muszaki adatok:

Lefolyó: DN 50
Elvezetési kapacitás: 1,0 l/s (VS/VOS), 0,8 l/s (V)
Vízzárási magasság: 50 mm (VS/VOS), 30 mm (V)
Beépítési magasság: 24 mm
A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel (V/VS)
Hosszak: 70 – 120 cm között, 10 cm-es lépésekkel (VOS)


Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 szett

A Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 komplett szett a padlósíkba illeszkedő tusolók vonali vízelvezetésére szolgál függőleges lefolyással. Univerzálisan alkalmas valamely felület közepére, vagy a fal melletti beépítésre. DIN EN 1253 szabvány szerinti ≥ 0,8 l/s vízelvezetési kapacitással és a bűzzáró egység magasságának megfelelő 50 mm-es vízzárási magassággal rendelkezik. A burkolható vízszigeteléshez való biztos csatlakoztatáshoz a folyókatest nemesacél peremén gyárilag felragasztott szigetelő mandzsetta van Schlüter®-KERDI-ből.

Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 szett

A szett tartalma:

 • Sarok-szigetelés (oldalsó falcsatlakozáshoz)
 • Folyókatest szigetelő mandzsettával
 • Folyókatartó
 • Lefolyócső
 • Kétrészes bűzzáró
 • Adapter
 • Lefolyóház


Műszaki adatok:

 • Lefolyó: DN 50
 • Elvezetési kapacitás: 1,0 l/s
 • Vízzárási magasság: 50 mm
 • Beépítési magasság: 48 mm
 • A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
 • Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel

Schlüter®-KERDI-LINE-BS

A Schlüter®-KERDI-LINE-BS engedéllyel rendelkező szorító gyűrűs tuzvédelmi betéttel rendelkezik, amely a KL V 50 G2 nemesacél függőleges vonali vízelvezetéssel kombinálva megakadályozza, hogy a tűz az emeletek között tovább terjedjen.

Schlüter®-KERDI-LINE-BS


<a name='f'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-F

<a name='f'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-F

Muszaki adatok:

Muszaki adatok:
Lefolyó: DN 40
Elvezetési kapacitás: 0,45 l/s
Vízzárási magasság: 25 mm
Beépítési magasság: 60 mm
A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
Hosszak: 50 – 120 cm között, 10 cm-es lépésekkel


<a name='a'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-A szett

A Schlüter®-KERDI-LINE-A komplett szettek az épített tusolók vonalmenti vízelvezetésére szolgál horizontális lefolyóval. Univerzálisan alkalmazható nagyobb felületekben középre beépítésre, de közvetlenűl fal mellé beépítve is. A folyókatest körbefutó ragasztós peremén gyárilag szigetelten folytonosított és fixen felragasztott Schlüter®-KERDI mandzsetta található. Ezzel a folyókatest biztonságosan csatlakoztatható a burkolható szigeteléshez úgy a padlóban, mint a felmenő falazatoknál. A szett tartalmazza folyókatest hosszúságához igazodó, a burkolólap magasságához állítható elegáns szálcsiszolt acél Schlüter®-KERDI-LINE A fedlapot.

<a name='a'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-A szett

Szett-komponensek:

 • rács-/keret-kombináció a típusú formatervezett ráccsal
 • sarokszigetelés (oldalsó falcsatlakozáshoz)
 • kétrészes bűzelzáró
 • folyókatest szigetelő mandzsettával
 • összefolyó-ház
 • lefolyó cső
 • hangszigetelő folyóka tartó
 • szűkítőelem DN 40 / DN 50


Műszaki adatok:

 • Lefolyó: DN 40
 • Elvezetési kapacitás: 0,5 l/s
 • A rács magassága 19 mm, 3–15 mm közötti burkolat-vastagságokhoz
 • Beépítési magasság: 78 mm
 • A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
 • Hosszak: 80 vagy 90 cm

Schlüter®-KERDI-LINE

Gyakori kérdések

Egyéb szigetelési rendszerek

Csatlakoztathatók-e más szigetelési rendszerek?

Válasz megjelenítése

Más szigetelési rendszerek csatlakoztatása (például a kenhető szigetelésé) lehetséges, ugyanakkor nem szabad,hogy ezek oldószert tartalmazzanak.

Anyag

Milyen anyagból van a vízelvezető folyóka a Schlüter®-KERDI-LINE-nél?

Válasz megjelenítése

A mi Schlüter®-KERDI-LINE folyóka-vízelvezetésünk kizárólag V4A minőségű nemesacélból áll

Vízelvezetési teljesítmény

Milyen vízelvezetési teljesítmény érhető el az egyes Schlüter®-KERDI-DRAIN, illetve Schlüter®-KERDI-LINE- vízelvezetési megoldásokkal?

Válasz megjelenítése

 • Schlüter®-KERDI-LINE-H DN 40: 0,5 l/s
 • Schlüter®-KERDI-LINE-H DN 50: 0,6 l/s
 • Schlüter®-KERDI-LINE-V GSE: 1,0 l/s
 • Schlüter®-KERDI-LINE V GE: 0,8 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 40 vízszintesen, GV nélkül: 0,4 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 vízszintesen, GV-vel: 0,6 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 vízszintesen, GV-vel: 0,8 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 vízszintesen, GV nélkül: 1,4 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 függőlegesen, GV-vel / alépítménnyel: 0,6 l/s / 0,8 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 függőlegesen, GV nélkül: 1,4 l/s

Kültérben

A padlóösszefolyókat lehet-e alkalmazni kültérben is?

Válasz megjelenítése

A bűzelzáró nélküli padlóösszefolyókat korlátozás nélkül lehet használni kültérben is. A bűzelzáróval ellátott padlóösszefolyóknál a bűzelzárót a kültéri alkalmazás esetén ki kell szerelni, – e tekintetben a Schlüter-Systems az egyetlen olyan gyártó, amelynél a bűzelzáró a rács- és keret-szettnek a része, és ezáltal kivehető.

Padló-szigetelés

Lehet-e a vízelvezetési rendszereket használni a nagyon csekély rétegvastagságú konstrukciók esetében is?

Válasz megjelenítése

A vonali vízelvezetésnél technikailag minimum 5 mm-es burkolati vastagságra van szükség. A pontszerű vízelvezetéseknél a rács-egység teljes egészében besüllyeszthető

Schlüter®-KERDI-LINE

Videók

Itt található az összes video a termékekről.

 


Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: 1. rész -- a fal vízszigetelése
Tusoló csempeburkolata láthatatlan lefolyóval
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: Fali beépítés
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: középre történő beépítés
Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab