logo

Schlüter®-KERDI-LINE

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-KERDI-LINE egy több elemből álló épített zuhany vonalmenti folyóka rendszer a padlószintbe illeszkedő tusolók kialakításához kerámia, illetve természetes kő burkolattal, illetve bevonatos padlókhoz.

Nemesacélból készült mélyhúzott folyókatestből, valamint rács- és keret-konstrukcióból áll, amelyet a szettben található szerelékkel fokozatmentesen illeszteni lehet a 3-25 mm közötti padlóburkolat-vastagságokhoz.

A Schlüter-KERDI-LINE-H vízszintes vízelvezetővel, integrált bűzelzáróval valamint lefolyóházzal rendelkezik (DN 50 átmérőjű lefolyócső, vízelvezetési teljesítmény 0,6 l/s).

A Schlüter-KERDI-LINE-V a függőleges vízelvezetésre szolgál (lefolyócső keresztmetszete: DN 50, vízelvezetési teljesítmény >1,0 l/s), például a födémen keresztül, a szettben található csőszifonnal együtt.

A folyókatestet az egyszerű és gyors szerelés érdekében egy méretpontosan kialakított polisztirol folyókatartóba kell elhelyezni.

A Schlüter®-KERDI-LINE univerzálisan alkalmazható nagyobb felületekben a központi beépítésre, de közvetlen fal mellé beépítve is. A folyóka hosszmérete 50 és 120 cm között, 10 cm-es méretközökkel rendelhető.

A folyókatest körbefutó ragasztós peremén gyárilag kialakított és fixen felragasztott Schlüter®-KERDI szigetelő mandzsetta található. Ezzel a folyókatest biztonságosan folytonosítható a burkolható szigeteléshez úgy a padlóban, mint a felmenő falazatoknál. A keret látható felülete valamint a takaró rács is – ami szálcsiszolt acél fedlap, vagy négyzetes lyukakkal perforált – szálcsiszolt nemesacél rácsból áll. A választékban további tipus a beleburkolható fedlap is választható, amely alkalmas akár 10mm vastag csempék fogadására is.

Figyelem:
Komplett rendszerként a rendszerhez hangolt Schlüter®-KERDISHOWER-L lejtéskialakító lemez integrált KERDI-200 vízszigeteléssel (lásd a 8.8. termék-adatlapot) is beépíthető. Lejtéskialakító esztrich alkalmazása is lehetséges. Az esztrich felületét szigeteljük le Schlüter®-KERDI-200 (lásd a 8.1 termék-adatlapot) vagy Schlüter®-DITRA burkolható vízszigetelő lemezzel (lásd a 6.1 termék-adatlapot).

A rendszer kiegészítéseként Schlüter®- SHOWERPROFILE-S és -R (lásd a 14.1. termék-adatlapot) is rendelkezésre áll a padlóhoz illetve a falhoz való csatlakoztatáshoz. A lejtésben lévő tusoló aljzat oldalsó ferde részét takarják ezek a szálcsiszolt acél profilok – a lejtéshez igazodva –  mivel ék alakúra vannak kiképezve.

A körbe futó falakat Schlüter®-KERDI-200 burkolható vízszigetelő lemezzel le kell szigetelni (lásd a 8.1 termék-adatlapot) vagy alkalmazza a Schlüter®-KERDI-BOARD burkolható vízszigetelő építő lemezt (lásd a 12.1 termék-adatlapot).

 


Schlüter®-Kerdi-Line


<a name='style'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-STYLE

A Schlüter®-KERDI-LINE kontúr-keretek szálcsiszolt nemesacélból formatervezett fedlappal készülnek, amelyek illeszkednek a Schlüter®-KERDI-LINE folyóka-testhez. A karcsú kontúr- keret magassága fokozatmentesen állítható 6–18 mm között a burkolóanyaghoz. A fedlapok FLORAL, CURVE és PURE dizájn-változatokban kaphatók.

<a name='style'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-STYLE

Figyelem:
H = 23 mm, 6 –18 mm burkolat vastagsághoz

A fedlapok és a keretek nem kombinálhatók a Schlüter®-KERDI-LINE-A/-B/-C/-D termékekkel.


Schlüter®-KERDI-LINE-IF-F


Schlüter®-KERDI-LINE-IF-G


<a name='abc'></a>KERDI-LINE-A/-B/-C

A Schlüter-KERDI-LINE választhatóan szálcsiszolt nemesacélból vagy magasfényű, polírozott nemesacélból és az új szines porszórt felületű rozsdamentes acélból készült fogadó keret klasszikus fedlappal, amelyek illeszkednek a Schlüter-KERDI-LINE folyókatestekhez. A fogadó keret magassága fokozatmentesen állítható 3–25 mm között a hidegburkolat vastagságához igazodóan. A fedlapok SOLID (A), SQUARE (B) és FRAMED TILE (C) dizájnváltozatokban kaphatók.

<a name='abc'></a>KERDI-LINE-A/-B/-C

Tudnivaló:
H = 19 mm a 3 - 15 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-B-SQUARE-EB-19


KERDI-LINE-C-FRAMED-EB-19

Tudnivaló:
A beleburkolható fedlap (C dizájn) legfeljebb 15 mm csempevastagságig használható


KERDI-LINE-A-SOLID-EB-30


KERDI-LINE-B-SQUARE-EB-30

Tudnivaló:
H = 30 mm a 13 - 25 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-A-SOLID-EP-19

Tudnivaló:
H = 19 mm a 3 - 15 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-B-SQUARE-EP-19


KERDI-LINE-C-FRAMED-EP-19

Tudnivaló:
A beleburkolható fedlap (C dizájn) legfeljebb 15 mm csempevastagságig használható


KERDI-LINE-A-MGS

Tudnivaló:
H = 19 mm a 3 - 15 mm közötti burkolatvastagsághoz


KERDI-LINE-B-MGS


KERDI-LINE-C-MGS

Tudnivaló:
A beleburkolható fedlap (C dizájn) legfeljebb 15 mm csempevastagságig használható


<a name='d'></a>KERDI-LINE-D

A Schlüter-KERDI-LINE-D egy keret nélküli folyókafedél, mely illeszkedik a Schlüter- KERDI-LINE folyókatesthez. A burkolható fedlap fátyolszövettel kasírozott a burkolólap csemperagasztóval történő rögzítéséhez. Előnye, hogy mivel keret nélküli résfolyókát képez, így minden burkolatvastagsághoz megfelel.

<a name='d'></a>KERDI-LINE-D

Tudnivaló:
A kiválasztott burkolattartó hosszának meg kell egyeznie a folyóka hosszával.
A Schlüter-KERDI-LINE-D nem kombinálható a decentrális függőleges Schlüter-KERDI-LINE-VOS vízelvezetéssel.


<a name='fc'></a>KERDI-LINE-FC

A Schlüter®-KERDI-LINE-FC olyan nemesacélból készült elem, amely biztosítja a keret-/ rács-egységhez történő optikai csatlakoztatást olyankor, amikor több Schlüter®-KERDI-LINE folyókát alkalmaznak egymáshoz sorolva.

<a name='fc'></a>KERDI-LINE-FC


KERDI-LINE-FC EP

A magas fényre polírozott nemesacél jól illik a króm-felületekhez

 


KERDI-LINE-FC-MGS


<a name='sr'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-SR

A Schlüter®-KERDI-LINE-SR egy szigetelőlemez speciális fátyolszövetből zajcsökkentő tulajdonságokkal. Szakszerű beépítés esetén a Schlüter®-KERDI-LINE-nal és a Schlüter®-KERDI-LINE-SR-rel készülő konstrukciók eleget tesznek a tusolókkal kapcsolatosan a zajcsökkentésre vonatkozó idevágó szabványi előírások követelményeinek.

<a name='sr'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-SR

Az egyes lemezek mérete: 0,5 m x 0,5 m = 0,25 m²

Figyelem:
A réteg-kialakításról a tervezési alapinformációinknál olvashat többet.


Schlüter®-KERDI-LINE-SR 1000


<a name='ersatzteile'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-GTO

A Schlüter®-KERDI-LINE-GTO szilikonból készült, szárazszelepes bűzelzáró. A ritkán használt lefolyórendszereknél (például üdülőkben) a szokásos, hagyományos bűzelzáró helyett alkalmazható; megakadályozza a bűzelzáró egység kiszáradása következtében fellépő bűzképződést. A legalább 0,4 l/s lefolyó-teljesítményével akár tartósan is kiválthatja a hagyományos bűzelzárókat.

<a name='ersatzteile'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-GTO

Figyelem:
Nem alkalmas a Schlüter®-KERDI-LINE-F/-VS/-VOS-hez.


Schlüter®-KERDI-LINE-GTM

A Schlüter®-KERDI-LINE-GTM egy szilikon szárazszelep a Schlüter®-KERDI-DRAIN-R10 GT és a Schlüter®-KERDI-LINE-GTO pótlására vagy cseréjére.

Schlüter®-KERDI-LINE-GTM


Schlüter®-DITRA-SOUND-KB


<a name='my'></a>My Schlüter®-KERDI-LINE

Teljes felület gravírozása különféle gravírozási eljárásokkal egyedivé tehető a rács és a keret, vagy akár mind a kettő. Jelekkel, képekkel vagy akár szövegekkel így dizájn-elemeket helyezhet el, saját márkáját/arculatát erősítheti, vagy egyszerűen csak mosolyt fakaszthat az arcokra reggelente.

Egy szállodalánc, amelyik szeretné már a tus alatt emlékeztetni a vendégét arra, hogy az melyik szállodában érzi jól magát és így szeretne vendégek emlékezetében megmaradni, vagy a szerető férj, aki minden reggel mosollyal szeretné köszönteni a feleségét. Bárki is legyen az és bármilyen okból szeretné: A Schlüter®-KERDI-LINE most lehetőséget kínál arra, hogy megvalósítsa elképzeléseit. Fedezze fel a lehetőséget!

A gravírozás megjeleníthető különböző helyeken

Három különböző gravírozási eljárás áll az Ön rendelkezésére, melyek közül szabadon választhat:

 • Teljes felület gravírozása
 • Felirat gravírozás
 • Rovátkolt gravírozás

A kiválasztott motívum függvényében és az Ön ízlésének megfelelően választhatja az egyik, vagy másik eljárást.

A mindenkori Schlüter®-KERDI-LINE modell (max. 120 cm hosszúságig) gravírozható vagy kompletten (rács és keret), vagy csak a kereten. Gravírozni 120 x 7 mm (keret), illetve 120 x 30 mm (rács) méretekig lehetséges. A gravírozás többször ismételhető: a rácson max. 3 alkalommal, a kereten max. 6 alkalommal.


Schlüter®-KERDI-LINE-A 19 mm

KERDI-LINE-A-G1


KERDI-LINE-A-G2


KERDI-LINE-A-G3


KERDI-LINE-A-G1R


KERDI-LINE-A-G2R


KERDI-LINE-A-G3R


KERDI-LINE-A-GR

120 cm-nél hosszabb felületeknél nem alkalmazható a gravírozás!


Schlüter®-KERDI-LINE-B 19 mm

KERDI-LINE-B-GR


Schlüter®-KERDI-LINE-C 19 mm

KERDI-LINE-C-GR


Schlüter®-KERDI-LINE szettek


<a name='h'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-H

Schlüter®-KERDI-LINE-H egy padlóba sűllyesztett vonalmenti folyóka szett, épített zuhanyokhoz, vízszintes vízelvezetéssel. Univerzálisan használható az aljzat középre helyezve, vagy a falak mentén is. A körbe futó széles peremre gyárilag Schlüter®-KERDI szigetelő mandzsetta van ráragasztva. Ez a folyóka biztonságos csatlakoztatását
szolgálja a többrétegű szigeteléshez, úgy a padlónál, mint a felmenő falazatoknál.

<a name='h'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-H


KERDI-LINE-H

Muszaki adatok:

Lefolyó: DN 40 / DN 50
Elvezetési kapacitás: 0,5 l/s / 0,6 l/s
Vízzárási magasság: 25 mm / 30 mm
Beépítési magasság: 78 mm / 97 mm
A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel


Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 szett

A Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 komplett szett a padlósíkba illeszkedő tusolók vonali vízelvezetésére szolgál vízszintes lefolyással. Univerzálisan alkalmas valamely felület középső vagy a fal melletti beépítésre. DIN EN 1253 szabvány szerinti ≥ 0,8 l/s vízelvezetési kapacitással és a bűzzáró egység magasságának megfelelő 50 mm-es vízzárási magassággal rendelkezik. A burkolható vízszigeteléshez való biztos csatlakoztatáshoz a folyókatest nemesacél peremén gyárilag felragasztott szigetelő mandzsetta van Schlüter®-KERDI-ből.

Schlüter®-KERDI-LINE-H 50 G2 szett

A szett tartalma:

 • Sarok-szigetelés (a felmenő oldalfalhoz)
 • Folyókatest szigetelő mandzsettával és folyókatartóval
 • Kétrészes bűzelzáró
 • Adapter
 • Lefolyóház


Műszaki adatok:

 • Lefolyó: DN 50
 • Elvezetési kapacitás: 0,8 l/s
 • Vízzárási magasság: 50 mm
 • Beépítési magasság: 120 mm
 • A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
 • Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel

<a name='v'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-V

A Schlüter®-KERDI-LINE-V egy padlóba sűllyesztett vonalmenti folyóka szett, épített zuhanyokhoz, vertikális vízelvezetéssel. Univerzálisan használható az aljzat közepére helyezve, vagy a falak mentén is. A peremen gyárilag folytonosított Schlüter®-KERDI mandzsetta biztonságos csatlakoztatást ad a burkolható vízszigetelésekhez, úgy a padlónál, mint a felmenő falazatoknál. Alacsony beépítési magassága a speciális bűzelzárójának köszönhető. 

<a name='v'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-V


Kerdi-Line-V


Schlüter®- KERDI-LINE-VOS

Muszaki adatok:

Lefolyó: DN 50
Elvezetési kapacitás: 1,0 l/s (VS/VOS), 0,8 l/s (V)
Vízzárási magasság: 50 mm (VS/VOS), 30 mm (V)
Beépítési magasság: 24 mm
A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel (V/VS)
Hosszak: 70 – 120 cm között, 10 cm-es lépésekkel (VOS)


Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 szett

A Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 komplett szett a padlósíkba illeszkedő tusolók vonali vízelvezetésére szolgál függőleges lefolyással. Univerzálisan alkalmas valamely felület közepére, vagy a fal melletti beépítésre. DIN EN 1253 szabvány szerinti ≥ 0,8 l/s vízelvezetési kapacitással és a bűzzáró egység magasságának megfelelő 50 mm-es vízzárási magassággal rendelkezik. A burkolható vízszigeteléshez való biztos csatlakoztatáshoz a folyókatest nemesacél peremén gyárilag felragasztott szigetelő mandzsetta van Schlüter®-KERDI-ből.

Schlüter®-KERDI-LINE-V 50 G2 szett

A szett tartalma:

 • Sarok-szigetelés (oldalsó falcsatlakozáshoz)
 • Folyókatest szigetelő mandzsettával
 • Folyókatartó
 • Lefolyócső
 • Kétrészes bűzzáró
 • Adapter
 • Lefolyóház


Műszaki adatok:

 • Lefolyó: DN 50
 • Elvezetési kapacitás: 1,0 l/s
 • Vízzárási magasság: 50 mm
 • Beépítési magasság: 48 mm
 • A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
 • Hosszak: 50 – 180 cm között, 10 cm-es lépésekkel

Schlüter®-KERDI-LINE-BS

A Schlüter®-KERDI-LINE-BS engedéllyel rendelkező szorító gyűrűs tuzvédelmi betéttel rendelkezik, amely a KL V 50 G2 nemesacél függőleges vonali vízelvezetéssel kombinálva megakadályozza, hogy a tűz az emeletek között tovább terjedjen.

Schlüter®-KERDI-LINE-BS


<a name='f'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-F

<a name='f'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-F

Muszaki adatok:

Muszaki adatok:
Lefolyó: DN 40
Elvezetési kapacitás: 0,45 l/s
Vízzárási magasság: 25 mm
Beépítési magasság: 60 mm
A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
Hosszak: 50 – 120 cm között, 10 cm-es lépésekkel


<a name='a'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-A szett

A Schlüter®-KERDI-LINE-A komplett szettek az épített tusolók vonalmenti vízelvezetésére szolgál horizontális lefolyóval. Univerzálisan alkalmazható nagyobb felületekben középre beépítésre, de közvetlenűl fal mellé beépítve is. A folyókatest körbefutó ragasztós peremén gyárilag szigetelten folytonosított és fixen felragasztott Schlüter®-KERDI mandzsetta található. Ezzel a folyókatest biztonságosan csatlakoztatható a burkolható szigeteléshez úgy a padlóban, mint a felmenő falazatoknál. A szett tartalmazza folyókatest hosszúságához igazodó, a burkolólap magasságához állítható elegáns szálcsiszolt acél Schlüter®-KERDI-LINE A fedlapot.

<a name='a'></a>Schlüter®-KERDI-LINE-A szett

Szett-komponensek:

 • rács-/keret-kombináció a típusú formatervezett ráccsal
 • sarokszigetelés (oldalsó falcsatlakozáshoz)
 • kétrészes bűzelzáró
 • folyókatest szigetelő mandzsettával
 • összefolyó-ház
 • lefolyó cső
 • hangszigetelő folyóka tartó
 • szűkítőelem DN 40 / DN 50


Műszaki adatok:

 • Lefolyó: DN 40
 • Elvezetési kapacitás: 0,5 l/s
 • A rács magassága 19 mm, 3–15 mm közötti burkolat-vastagságokhoz
 • Beépítési magasság: 78 mm
 • A fedél szélessége a kerettel együtt: 74 mm
 • Hosszak: 80 vagy 90 cm

Schlüter®-KERDI-LINE

Gyakori kérdések

Egyéb szigetelési rendszerek

Csatlakoztathatók-e más szigetelési rendszerek?

Válasz megjelenítése

Más szigetelési rendszerek csatlakoztatása (például a kenhető szigetelésé) lehetséges, ugyanakkor nem szabad,hogy ezek oldószert tartalmazzanak.

Anyag

Milyen anyagból van a vízelvezető folyóka a Schlüter®-KERDI-LINE-nél?

Válasz megjelenítése

A mi Schlüter®-KERDI-LINE folyóka-vízelvezetésünk kizárólag V4A minőségű nemesacélból áll

Vízelvezetési teljesítmény

Milyen vízelvezetési teljesítmény érhető el az egyes Schlüter®-KERDI-DRAIN, illetve Schlüter®-KERDI-LINE- vízelvezetési megoldásokkal?

Válasz megjelenítése

 • Schlüter®-KERDI-LINE-H DN 40: 0,5 l/s
 • Schlüter®-KERDI-LINE-H DN 50: 0,6 l/s
 • Schlüter®-KERDI-LINE-V GSE: 1,0 l/s
 • Schlüter®-KERDI-LINE V GE: 0,8 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 40 vízszintesen, GV nélkül: 0,4 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 vízszintesen, GV-vel: 0,6 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 vízszintesen, GV-vel: 0,8 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 vízszintesen, GV nélkül: 1,4 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 függőlegesen, GV-vel / alépítménnyel: 0,6 l/s / 0,8 l/s
 • Schlüter®-KERDI-DRAIN DN 50 függőlegesen, GV nélkül: 1,4 l/s

Kültérben

A padlóösszefolyókat lehet-e alkalmazni kültérben is?

Válasz megjelenítése

A bűzelzáró nélküli padlóösszefolyókat korlátozás nélkül lehet használni kültérben is. A bűzelzáróval ellátott padlóösszefolyóknál a bűzelzárót a kültéri alkalmazás esetén ki kell szerelni, – e tekintetben a Schlüter-Systems az egyetlen olyan gyártó, amelynél a bűzelzáró a rács- és keret-szettnek a része, és ezáltal kivehető.

Padló-szigetelés

Lehet-e a vízelvezetési rendszereket használni a nagyon csekély rétegvastagságú konstrukciók esetében is?

Válasz megjelenítése

A vonali vízelvezetésnél technikailag minimum 5 mm-es burkolati vastagságra van szükség. A pontszerű vízelvezetéseknél a rács-egység teljes egészében besüllyeszthető

Schlüter®-KERDI-LINE

Videók

Itt található az összes video a termékekről.

 


Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: 1. rész -- a fal vízszigetelése
Tusoló csempeburkolata láthatatlan lefolyóval
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: Fali beépítés
Tusoló csempeburkolata vonali vízelvezetéssel: középre történő beépítés
Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
Fax: + 36 1 412 0190
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

image
Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

Fémes felületek
Fémes felületek

Információk egy pillantásra: A "nemesacéltól" a "toszkán bronz alumíniumig"

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image image

= új termékek

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab