logo

Schlüter®-TROBA-PLUS/-PLUS-G

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-TROBA-PLUS egy biztonságos és tartósan hatékony, egész felületen alkalmazható drénlemez, lejtésben kialakított szigetelések feletti alkalmazásra. Erős polietilén lemezből áll, amely egyik oldalán bütykös kialakítású, amelyre egy szűrő fátyol van kasírozva. A Schlüter-TROBA-PLUS 8G-nél fátyolszövet helyett 2 x 2 mm-es rácsszövet kasírozás van.

A kasírozott bütykös oldalnál, amelyre a burkolati konstrukció támaszkodik, teljes felületű drén-rétegként működik (kapilláris- passzív drén), aminek rendkívül nagy a vízelvezető képessége. Elválasztó lemezként a Schlüter®-TROBA-PLUS a szigetelés mechnikai védelmét is szolgálja. A szorosan egymás mellett álló, csonka kúpok nagyon komoly nyomást képesek elviselni. A bütykös lemez és a kasírozás közötti szabad térfogat hő- és lépeszaj-szigetelő réteget alkot, ami a szigetelést még a káros hőhatásoktól is védi. Egyenletes és teljes felületre kiterjedő teherelosztást valósít meg a szigetelés felett. A Schlüter®-TROBA-PLUS 8 és a 8G vastagsága csak nyolc milliméterrel vastagítják a konstrukciót, a Schlüter®-TROBA-PLUS 12 pedig 12 milliméterrel.

A szigetelés lejtésének kisebb hibái, mint pl. az egyenetlenségek vagy az átlapolások miatt kiálló részek, amelyek a víz pangását eredményezhetik, ezáltal hatékonyan áthidalhatók. A szigetelés lejtésének nagyobb egyenetlenségei a Schlüter®-TROBA-PLUS lefektetése előtt habarccsal kiegyenlítendők.


Schlüter®-TROBA-PLUS/-PLUS-G

Feldolgozás

  1. A teherhordó alapfelület és az arra fektetett szigetelés a vízelvezetés irányába kell, hogy lejtsen, azzal folytonosítva legyen. A Schlüter®-TROBA-PLUS lefektetése előtt adott esetben a lejtésben kialakított szigetelés túl nagy egyenetlenségeit kész habarccsal ki kell egyenlíteni.
  2. A Schlüter®-TROBA-PLUS-t a lejtés irányától függetlenül lazán, fátyolbevonatú oldalával felfelé terítjük rá a szigetelésre. A találkozó széleknél fektessük át a túlnyúló fátyolréteget.
  3. Közvetlenül a Schlüter®-TROBA-PLUS-ra lehet elkészíteni a burkolati rétegrendet az érvényes műszaki szabályoknak megfelelően.
  4. Figyelem: a szegélyek lezárásával, dilatációs fugákkal és falcsatlakozásokkal kapcsolatban felhívjuk a figyelmüket a Schlüter®-BARA vízorr és Schlüter®-DILEX dilatációs profilokra.

Schlüter®-TROBA-PLUS/-PLUS-G

Anyag

A Schlüter®-TROBA-PLUS egy formatartó polietilén lemez, szigetelés felett alkalmazva, egyik oldalán bütykökkel, és ezek felületén polipropilén szűrőfátyol kasírozással. A Schlüter®-TROBA-PLUS 8G esetében a rácsszövet polietilénből készül. Az anyag plusz nyolcvan fokig formatartó.

A nyomásállósága a Schlüter®-TROBA-PLUS 8-nak és a 8G-nek 39 tonna/m2, a Schlüter®-TROBA-PLUS 12-nek 30 tonna/m2. A funkcionális és anyagtulajdonságok tartósan garantáltak. Az anyag nem öregszik és nem rothad el. Feldolgozási maradékait nem kell veszélyes hulladékként különlegesen kezelni. A polietilén hosszú távon nem bírja az ultraibolya sugárzást, ezért a raktározás során a tartós és intenzív napfény hatását kerülni kell.

Anyagtulajdonságok és alkalmazási területek:

A Schlüter®-TROBA-PLUS elsődlegesen síkban, lejtésben kialakított szigetelések felett alkalmazható, ahol az egész felületet beborító hatékony drén-réteget alkot a szigetelés és az a fölé készített burkolati rétegrend között. Lényegi alkalmazási területei a teraszok és a balkonok, de az ipari létesítmények is, az úszómedencék körülvezető járdái, mosókonyhák, tusolók, stb., ahol egész felületű vízszigetelést alkalmaznak. A lefektetett Schlüter®-TROBA-PLUS kellő stabilitást nyújt a beépítése során fellépő mechanikai igénybevétellel szemben, pl. ha járnak, vagy talicskát tolnak rajta. A lefektetett burkolat állhat esztrichből csempeburkolattal vagy anélkül, vagy kavics illetve kőzúzalékra (legalább 5 cm vastag) fektetett burkolólapokból,vagy természetes kőlapokból.

Az 5 cm-nél vékonyabb kavicsos vagy kőzúzalékos szerkezeteknél enyhe rugózás léphet fel. Ennek elkerülésére javasoljuk, a Schlüter®-TROBA lefektetését, lásd ehhez a 7.1 termékismertetőt. Az elhelyezendő burkolat állhat esztrichből, csempeburkolattal vagy anélkül, vagy kavics, illetve kőzúzalékba rakott önhordó járólapokból.

A Schlüter®-TROBA-PLUS 8G különösen alkalmas drénbetonból készűlt teherelosztó aljzatoknál, illetve a Schlüter®-TROBA-STELZ-DR-re elhelyezett lapburkolatok kialakításához vékonyágyas ragasztóval feltöltött bennmaradó zsalugyűrűkkel. A burkolati konstrukción keresztül beszivárgó vízet a Schlüter®-TROBA-PLUS rendelkezésre álló szabad térfogatában nyomás nélkül elvezeti a lejtés irányába. A felette elhelyezkedő burkolatot és/vagy teherelosztó réteget ezáltal kapillárisan tartósan passzivvá teszi.


Schlüter®-TROBA-PLUS/-PLUS-G

Termékek


Schlüter-TROBA-PLUS 8


Schlüter-TROBA-PLUS 12


Schlüter-DITRA-DRAIN 8


Schlüter®-TROBA-PLUS 8G


Schlüter®-TROBA-PLUS/-PLUS-G

Letöltés


Schlüter®-TROBA-PLUS

Gyakori kérdések

Felületi terhelés

Milyen felületi terhelést szabad megengedni a Schlüter®-TROBA rétegnél? Lehetséges-e a személygépkocsival való megterhelés?

Válasz megjelenítése

A Schlüter®-TROBA szőnyeget a kavics-szórásos konstrukcióknál alkalmazzuk, a Schlüter®-TROBA-PLUS-t az esztriches konstrukció esetén, és a Schlüter®-TROBA-PLUS-G-t homogén szemcsézetű esztricheknél vagy drén-habarcsnál, vagy ha a burkolatot megemeljük.

Padló-konstrukciók

Mikor használjuk a Schlüter®-TROBA-t, illetve Schlüter®-TROBA-PLUS-t vagy Schlüter®-TROBA-PLUS-G-t?

Válasz megjelenítése

A Schlüter®-TROBA szőnyeget a kavics-szórásos konstrukcióknál alkalmazzuk, a Schlüter®-TROBA-PLUS-t az esztriches konstrukció esetén, és a Schlüter®-TROBA-PLUS-G-t homogén szemcsézetű esztricheknél vagy drén-habarcsnál, vagy ha a burkolatot megemeljük.

Vízelvezetési teljesítmény

Mekkora a Schlüter®-TROBA-PLUS vízelvezetési teljesítménye?

Válasz megjelenítése

A vízelvezetési teljesítménye 3,8 l/m/s, azonban egy rétegfelépítés vízelvezetési teljesítménye szempontjából sokkal fontosabb, hogy mennyi vizet képes fogadni a vízelvezető vályú.

Schlüter®-TROBA-PLUS / -PLUS-G

Videók

Itt található az összes video a termékekről.

 


Balkon rétegfelépítése: Természetes kövek ragasztás nélküli lerakása vékonyágyas habarcsfoltokra
Balkon rétegfelépítése: Természetes kövek ragasztás nélküli lerakása habarcsos tartókra drénnel
Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab