logo

Schlüter®-REFLEECE

Alkalmazás és funkció

A Schlüter-REFLEECE a csempeburkoláshoz tapadóhídként fátyolfóliával kasírozott, az adott aljzatra leragasztható öntapadós fólia, mely újrahasznosított PET-ből készül. Kiválóan alkalmazható az ideiglenes használatra szánt, újra felszedhető, csempéből és természetes kőlapokból készülő padlóburkolatokhoz. Bontáskor a REFLEECE öntapadó hátoldala könnyen elválasztható attól amire ragasztották és így nem károsodik a meglévő aljzat.


Schlüter®-REFLEECE

Feldolgozás

 1. Az olyan aljzatok esetében, amelyekre Schlüter-REFLEECE-t kívánnak fektetni, alapvetően ellenőrizni kell az erre való alkalmasságot, így a felület egyenletességét, teherbírását, tisztaságát, kompatibilitását stb. A tapadást akadályozó anyagokat el kell a felületről távolítani
 2. Az aljzatnak fektetés előtt pormentesnek kell lennie, ezért azt alaposan fel kell porszívózni.
 3. Tekerje le a REFLEECE tekercset, vágja a fátyolfóliát a szükséges méretre, igazítsa a kívánt helyre és egy simító vagy nyomóhenger segítségével nyomja rá teljes felületén az aljzatra.
 4. Az illesztéseket, valamint a padló- és falcsatlakozásokat Schlüter-DITRA-SOUND- KB öntapadós toldószalaggal ragassza felül. Annak érdekében, hogy elkerülje a már lefektetett REFLEECE sérülését vagy az aljzatról való leválását, azt javasoljuk, hogy fektessen rá például pallókat (mindenek előtt az anyagszállítás útvonalán), hogy megvédje a túlzott mechanikus igénybevételtől.
 5. A REFLEECE leragasztását követően azonnal lerakható rá a csempeburkolat vékonyágyazós eljárással. Ehhez egy munkamenetben először a fogazott glettvas sima felével vigye fel és simítsa el a vékonyágyazós ragasztóhabarcsot a fátyolszöveten, majd a fogas felével húzza át, hogy bordás legyen.
 6. Ebbe fektesse teljes felületükkel a csempéket. A glettvas fogainak a mélysége igazodjon a csempe méretéhez. Ügyeljen a ragasztó száradási idejére.
 7. Az érvényes szakmai szabályoknak megfelően az aljzat dilatációs fugáit át kell vinni a csempeburkolatban. Egyebekben a REFLEECE fölött nagy felületen készítendő csempeburkolatokat az érvényes szakmai szabályoknak megfelelően dilatációs fugákkal mezőkre kell osztani. A Schlüter-DILEX profiltípusokat ajánljuk.

  Megjegyzés:
  A Schlüter-REFLEECE-el együtt használt vékonyágyazós ragasztóhabarcsnak és a burkolóanyagnak alkalmasnak kell lenniük a kívánt alkalmazási célra és eleget kell tenniük a velük szemben támasztott követelményeknek.

  Felszedés:
 8. A csempeburkolat fugáit arra alkalmas szerszámmal felbontjuk, melynél a szerszám behatolási mélységét úgy kell megválasztani, hogy az ne okozzon sérülést az aljzatban. A csempe méretének függvényében tanácsos a hidegburkolatot kisebb darabokra törni.
 9. Az egymástól elválasztott csempéket a csemperagasztóval és a REFLEECE fátyolfóliás vékonylemezzel együtt egy vákuumos emelővel kell felszedni, majd ártalmatlanítani.
 10. Az aljzatot alaposan fel kell porszívózni és tiszta vízzel, illetve erre alkalmas tisztítószerrel meg kell tisztítani.

  Megjegyzés:
  Fa- és természetes kőburkolatok esetében előfordulhat, hogy a felületet a gyártó utasításai alapján után kell kezelni.

Schlüter®-REFLEECE

Anyag

A Schlüter-REFLEECE egy 0,85 mm vastag PET-ből (polietilén-tereftalát) készült fátyolfóliás vékonylemez, melynek a hátoldalára egy speciális, oldószer-, valamint lágyítószer- mentes tapadóréteg van kasírozva.

A hátoldalán tapadóréteggel kasírozott REFLEECE tartósan nem UV-stabil, ezért a raktározásakor kerülni kell a tartós, intenzív napsugárzást. A REFLEECE száraz és fagymentes helyen (5-30°C) történő raktározás mellett legalább 18 hónapig tárolható.

Anyagtulajdonságok és felhasználási területek:
A Schlüter-REFLEECE olyan öntapadó hátoldalú, nem korhadó fátyolfóliás vékonylemez, melyet úgy privát, mint közületi felhasználók vagy üzlethelyiségek is alkalmazhatnak olyan belterekben, amelyek nincsenek kitéve a nedvességnek és amelyekben nem várható tartós dinamikus terhelés. Olyan felületeken lehet csempe- vagy természetes kőlapokból készülő burkolatot készíteni segítségével, ahol nem lehetséges, vagy nem kívánatos a tartós burkolat. Ilyen helyek például a kiállítási csarnokok, a műemlékvédelem alatt álló épületek, privát vagy közületi bérlemények.

A REFLEECE nem érzékeny az olyan nedvességgel szemben, amely a kiépítendő burkolat rögzítésére szolgáló vékonyágyazós ragasztóhabarccsal vagy a burkolat tisztításával kerül a szerkezetbe. A REFLEECE-re ragasztott padlóburkoló lapoknak legalább 10 x 10 cm nagyságúnak és legalább 5,5 mm vastagnak kell lennie. Lépészaj-szigetelés

A REFLEECE-nél fátyolfóliánál beépített állapotban (ΔLW) 9 dB lépészaj-csillapítást mértek (a DIN EN ISO 10140 szerint). Az adott konstrukció tényleges zajcsillapítási értéke a helyi adottságok (szerkezeti kivitelezés) függvényében ettől az értéktől eltérhet. Ebből adódóan a megállapított vizsgálati értékek nem feltétlenül érvényesek minden építkezésre.


Schlüter®-REFLEECE

Termék-áttekintő:


Schlüter-REFLEECE


Schlüter-DITRA-SOUND-KB


Schlüter®-REFLEECE

Letöltés


Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?

Fontos kiegészítő információkat

a termékeinkkel és termékverziókkal kapcsolatban itt találhatnak:

"Termékek" jelmagyarázat

A táblázatok egységes és áttekinthető kivitele érdekében a következő jelzéseket és rövidítéseket alkalmazzuk:

image image image

= Easycut

= Easyfill

= 1ves stancolás lásd a 125. oldalt    

 

Méretek:
H = magasság
L = hossz
B = szélesség


A csomagolások megjelölése:
PL = Raklap (pal.)
KV = Doboz
BV = Köteg (köt) (Amennyiben nincs másként kifejezetten feltüntetve, az összes profil tízesével kötegelve van csomagolva.)
P = Csomag (csom)
R = Tekercs (tek)
db. = Darab