logo
Foto: Villeroy & Boch

Csempelerakás kritikus felületeken

A csempeburkolatban a repedések rendszerint az alsóbb elemek deformálódásából és repedéseiből adódnak.

Szakmai körökben ma már tudni lehet, hogy a beton és az esztrich a megszilárduláskor ""zsugorodik"" és hogy elsődlegesen az úszó- és fűtőesztrichek még a későbbiek során is eldeformálódhatnak és felpúposodhatnak.  Különösen kritikusak azok az anyagok, amelyek a viszonylag merev csempével szemben viszonylag erőteljesen mozognak. Ebbe tartoznak pl. azok a fa-felületek, mint a forgács-, vagy préselt lapok, mint az általánosan ismert. Ugyanakkor a frissebb cementes és anhidrides esztricheket, és az összes fűtőesztrichet is kritikusan meg kell vizsgálnunk.

A Schlüter®-DITRA kompenzálja a feszültségeket az alapfelület és a csempeburkolat között.

Ha a csempék közvetlenül ilyen felületekre kerülnek felragasztásra, akkor a károsodás előre programozott.

A Schlüter®-DITRA rétegszétválasztó szőnyeg az alapfelületnek a csempével szembeni deformálódásait kiegyenlíti, védi a nedvességre érzékeny felületeket és semlegesíti a hátoldalon jelentkező páranyomást a még nedves felületeken.

Schlüter®-DITRA

Schlüter®-DITRA

A Schlüter®-DITRA egy négyzet alakú mélyedésekkel rendelkező, közvetlenül burkolható polipropilén háló, melynek hátoldala rögzítő fátyollal van kasírozva. Elválasztó rétegként, többrétegű vízszigetelés részeként mint vízszigetelő, páranyomás kiegyenlítőként, repedés-áthidalóként egyaránt univerzális alapul szolgál a burkolólapokhoz, kültérre és beltérre.
tovább

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?