logo

Dilatációs fugák és feszültségmentesítő profilok

A Schlüter®-DILEX sorozat profiljai karbantartásmentes és a funkciónak megfelelő megoldást kínálnak az összes releváns burkolólap dilatációs fugáira. Kínálatunk felöleli az építészeti, felületelválasztó, szegély- és csatlakozó fugákat. Az összes profil beillesztésére a burkolat kialakítása során kerül sor. DILEX-profiljaink a burkolat későbbi mechanikai vagy vegyi terhelésének megfelelően különböző anyagkivitelben kaphatóak.

Építőelemek közötti elválasztó fugaprofilok

Az építőelemek közötti elválasztó fugaprofilok statikailag és konstrukciós szempontból szükséges fugák, amelyek az építményeket egyes dilatációs szakaszokra osztják. Végighúzódnak egy épület teherhordó és nem teherhordó elemein és az esztrich-konstrukciónál és a padlóburkolatban ugyanott és a megtervezett szélességben kell, hogy húzódjanak.

Schlüter®-DILEX-BT /-BTO /-BTS

Schlüter®-DILEX-BT /-BTO /-BTS

A Schlüter®-DILEX-BT egy alumíniumból készült épületdilatáló profil oldalsó csuklópánttal és egymásba csúszó középső résszel. Ezáltal képes háromdimenziós mozgás átvételére.
tovább

Schlüter®-DILEX-KSBT

Schlüter®-DILEX-KSBT

A Schlüter®-DILEX-KSBT egy szegélyvédővel ellátott, alumínium vagy nemesacél oldalirányú rögzítőszárral rendelkező elválasztó fugaprofil, amely 20 vagy 30 mm-es puha műanyag dilatációs zónával rendelkezik.
tovább

Mező-határoló profilok az esztrichben

A mezőhatároló profilok a nagy esztriches - és a burkolt felületeket kisebb mezőkre osztják fel. Ezek a burkolat felszínétől az esztrich alsó széléig, vagy a víz-/hőszigetelés borításáig kell, hogy húzódjanak. Az ajtóátmeneteknél a dilatációs fugákat az esztrichben kell kialakítani és a burkolatban továbbvezetni, hogy az itt felmerülő feszültségeket csökkentsük és a lépészaj tovaterjedését megakadályozzuk. A dilatációs fugák az alapfelületekben nem zárhatók le és nem szabad simán burkolattal elfedni őket.

Schlüter®-DILEX-DFP

Schlüter®-DILEX-DFP

A Schlüter®-DILEX-DFP az ajtó területe vagy az esztrichfelület megosztására szolgáló tágulási fugaprofil.
tovább

Schlüter®-DILEX-EP

Schlüter®-DILEX-EP

A Schlüter®-DILEX-EP egy az úsztatott vagy többrétegű esztrichek feldolgozására szolgáló tágulási profil. Az oldalfalai kemény PVC-ből készültek, az alsó és felső dilatációs zóna szürke puha műanyag.
tovább

Schlüter®-DILEX-HVD

Schlüter®-DILEX-HVD

A Schlüter®-DILEX-HVD a magasságbeli különbség elkerülésére szolgál, habarcsba kell ágyazni és a feladata az, hogy két részterület között a magasságbeli különbségek kialakulását megakadályozza a dilatációs fugáknál.
tovább

Mező-határoló profilok habarcságyazós burkoláshoz

Schlüter®-DILEX-EMP

Schlüter®-DILEX-EMP

A Schlüter®-DILEX-EMP nemesacélból készített dilatációs profil, mely a nútos-rugós csatlakozása miatt képes a vízszintes elmozdulások felvételére.
tovább

Schlüter®-DILEX-EZ 70

Schlüter®-DILEX-EZ 70

A Schlüter®-DILEX-EZ 70 dilatációs díszítőprofil bevágott oldalfalakkal kemény PVC-ből, a tágulási zónában lágy PVC-ből habarcságyazós ragasztáshoz. A toldóelemek a beépítés magasságához mérten eltávolíthatók.
tovább

Schlüter®-DILEX-MOP

Schlüter®-DILEX-MOP

A Schlüter®-DILEX-MOP egy kemény újrafeldolgozott PVC-ből készült, fogazott oldalfalakkal rendelkező tágulási fugaprofil. Az oldalfalak között szürke puha műanyag táguló zóna található a habarcságyazós ragasztás miatt.
tovább

Schlüter®-DILEX-MP

Schlüter®-DILEX-MP

A Schlüter®-DILEX-MP bordázott oldalfalú, újrafeldolgozott kemény PVC profil az oldalakat átfedő dilattáló zónával lágy PVC-ből, toldó profilokkal a habarcságyazós ragasztáshoz.
tovább

Mező-határoló profilok vékonyágyas csemperagasztóban

Schlüter®-DILEX-F

Schlüter®-DILEX-F

A Schlüter-DILEX-F szinte láthatatlan dilatációs fugaprofil gyalogos forgalomnak kitett objektumokba. Nagyon vékony kivitele ellenére kompenzálja a burkolatokban előforduló szokásos dilatációkat. A rendszer olyan dilatációs fugát kínál, amely megjelenésében alíg tér el a cementes fugáktól. Ezzel a megoldással mostantól a műszakilag szükséges fugákat esztétikailag szinte érszrevétlenül lehet elhelyezni.
tovább

Schlüter®-DILEX-KS/-KSA/-EKSB

Schlüter®-DILEX-KS/-KSA/-EKSB

A Schlüter®-DILEX-KS egy szegélyvédővel ellátott, alumínium vagy nemesacél oldalsó rögzítőszárból és cserélhető műanyag tágulási zónából álló dilatációs profil.
A Schlüter®-DILEX-KSA egy szegélyvédelemmel ellátott csatlakozó profil, ami áll egy alumíniumból, vagy nemesacélból készült oldalsó rögzítő szárból, ami lágy műanyagból készülő, cserélhető tágulási zónához csatlakozik. Burkolt felületeknek fix épületelemekhez, pl. nyílászárókhoz való csatlakoztatására szolgál.
A Schlüter®-DILEX-EKSB egy szegélyvédelemmel ellátott dilatációs profil különböző padlófelületi rétegekhez és egyéb, vékony padlóburkolatokhoz. Van egy nemesacél készült oldalsó rögzítő szára, ami egy fixen hozzá rögzített, puha műanyagból készült tágulási zónát képez.
tovább

Schlüter®-DILEX-AKWS

Schlüter®-DILEX-AKWS

A Schlüter®-DILEX-AKWS alumínium oldalsó rögzítőszárakkal és puha műanyagból készült dilatációs zónával rendelkező dilatációs profil.
tovább

Schlüter®-DILEX-EDP

Schlüter®-DILEX-EDP

A Schlüter®-DILEX-EDP egy nemesacélból készült dilatációs fugaprofil, amely a nútféderes csatlakozása révén képes a vízszintes irányú mozgások felvételére.
tovább

Schlüter®-DILEX-BWB

Schlüter®-DILEX-BWB

A Schlüter®-DILEX-BWB egy újrafeldolgozott kemény PVC-ből készült dilatációs fugaprofil. A felső dilatációs zóna puha műanyagból áll és ez képezi a 10 mm széles látszódó felületet.
tovább

Schlüter®-DILEX-BWS

Schlüter®-DILEX-BWS

A Schlüter®-DILEX-BWS egy újrafeldolgozott kemény PVC-ből készült dilatációs fugaprofil. A dilatációs zóna puha műanyagból áll és ez képezi az 5 mm széles látszódó felületet.
tovább

Schlüter®-DILEX-EZ 6/9

Schlüter®-DILEX-EZ 6/9

A Schlüter®-DILEX-EZ 6 és 9 olyan speciális feszültségmentesítő és díszítő profil dekoratív fugák kialakításához, melyeknek kiegészítő feszültségmentesítő funkciójuk van a vékony ágyazatra lerakott csempe és terméskő burkolatoknál.
tovább

Szegélyfuga-profilok

A szegélyfugák olyan dilatációs fugák, amelyek az esztrichet és a burkolatot a falakon és az esztrichen átmenő építőelemek esetében - mint a pillérek vagy oszlopok -  behatárolják. Így csökkentik a lépészaj tovaterjedését és a padlókonstrukció mozgásait kiegyenlítik. A szegélyfugákat nem szabad elzárni, különben hanghidak és bezárt feszültségek keletkeznek a burkolati konstrukcióban.

A fuga-kialakítás lehetséges változatai pl. a vápa a padló s a fal közötti átmenetnél vagy a falak belső sarkainál.
Ezeket azért alakítják ki, hogy biztosítsák a különösen kedvező tisztíthatóságot.

Schlüter®-DILEX-AHK /-AHKA / -AHK-TS

Schlüter®-DILEX-AHK /-AHKA / -AHK-TS

A Schlüter®-DILEX-AHK alumíniumból készült vápa-profil olyan belső falsarkok, konyhai munkapultok vagy lerakó felületek kialakításához, amelyeket kerámiaburkolattal látnak el. Különféle eloxált felületekkel kapható.
A Schlüter®-DILEX-AHKA alumíniumból készült vápa-profil olyan belső falsarkok, konyhai munkapultok vagy lerakó felületek kialakításához, amelyeket kerámiaburkolattal látnak el. Különféle eloxált felületekkel kapható és egyik oldalán meglévő burkolatokhoz csatlakoztatható.
tovább

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK/-RF

Schlüter®-DILEX-EK kétrészes kemény / lágy muanyag profil nút-féderes kapcsolódással és integrált csempekamrával. A tartósan rugalmas és karbantartásmentes szegélyfugák kialakítására szolgál, fal- és padló-csatlakozásként, illetve lábazati csatlakozásként.
A Schlüter®-DILEX-RF egy kemény / lágy muanyagból készült, kétrészes profi nútféderes megoldással, ami tartósan rugalmas és karbantartásmentes szegélyfugákat eredményez a padló és a fal, illetve a lábazat csatlakozásánál. (például, úsztatott és padlófutés esztrichnél).
tovább

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

Schlüter®-DILEX-EKE/-EF

A Schlüter®-DILEX-EKE rugalmas egyrészes sarokprofil kemény / lágy muanyagból falak belso sarkaihoz, vagy a fal és a padló csatlakoztatásához. A profilnak integrált csempekamrája van, és nem úsztatott burkolati rétegrend esetében lehet alkalmazni.
A Schlüter®-DILEX-EF egy kemény / lágy muanyagból készült, rugalmas, egyrészes sarokprofil, amely a falak belso sarkainál vagy a padló és a fal csatlakozásánál, nem úsztatott burkolatszerkezeteknél használható.
tovább

Schlüter®-DILEX-HK

Schlüter®-DILEX-HK

Schlüter®- DILEX-HK vápa-profil kemény újrahasznosított PVC-bol puha muanyag vápával és integrált csempe-kamrával a fal és a padló csatlakoztatásához. A profil speciális higiénés és takarítással kapcsolatos igényeket elégít ki, mint például élelmiszeripari alkalmazásoknál vagy nagyüzemi konyháknál.
tovább

Schlüter®-DILEX-HKW

Schlüter®-DILEX-HKW

A Schlüter®-DILEX-HKW egy a falak belső sarkaihoz és a fal-padló kapcsolódáshoz használatos kemény műanyag sarokprofil, amely kismértékű mozgásnál alkalmazható.
tovább

Schlüter®-DILEX-HKU

Schlüter®-DILEX-HKU

A Schlüter®-DILEX-HKU teljes egészében nemesacélból készült vápaprofi l belső falsarkok és padló-/falcsatlakozások higiéniai szempontból is igényes kialakításához. A belső oldali rögzítőszár segítségével a profi l különféle vastagságú burkolóanyagnál is alkalmazható.
tovább

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

Schlüter®-DILEX-HKS/-EHK

A Schlüter®-DILEX-HKS a nemesacél sarokprofil és a rugalmas dilatációs profil kombinációja a padlólapok illetve a padló / fal csatlakozásoknál.
A Schlüter®-DILEX-EHK egy teljes egészében nemesacél sarokprofil a magas higiéniai igényű belső falsarkokhoz és a padló / fal csatlakozásokhoz.
tovább

Csatlakozó fugaprofilok

A csatlakoz fugák olyan dilatációs fugák, amelyek az esztrichet és a burkolatot elhatárolják az olyan beépített elemektől, mint pl. ablakok, ajtótokok, vagy kádak.

Schlüter®-DILEX-BWA

Schlüter®-DILEX-BWA

A Schlüter®-DILEX-BWA egy rugalmas műanyag csatlakozó profil a burkolólapok meglévő burkolati felületéhez vagy beépített elemekhez, pl. ajtókeretekhez és ablak elemekhez való csatlakoztatásához.
tovább

Schlüter®-DILEX-AS

Schlüter®-DILEX-AS

A Schlüter®-DILEX-AS rugalmas csatlakoztató profil beépített elemekhez, mint pl. kádak és tusolótálcák, ajtó- és ablakkeretek.
tovább

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?