logo

Drén-rendszerek

A nedvességnek a célirányos elvezetése a lefolyóhoz azon lényeges feladatok egyike, amelyet az erkélyek és teraszok konstrukciójának kialakításakor meg kell oldani. A Schlüter-Systems a Schlüter®-TROBA program révén a legkülönbözőbb konstrukciók számára kínál drén-megoldást. Mindegyik közös tulajdonsága, hogy tartósan jól működik és terhelhető. A Schlüter®-DITRA-DRAIN pedig az első és kapillárisan-passzív többrétegű bukolható feszültségmentesítő lemez. A Schlüter®-KERDi-200 lemezzel egyűtt alkalmazva pedig megadja vízszigetelést is a csempe- és természetes kőburkolatok alatt.

Schlüter®-DITRA-DRAIN

Schlüter®-DITRA-DRAIN

A Schlüter®-DITRA-DRAIN 4 egy polietilénből készült speciális bütykös struktúrájú burkolható vékony drainlemez. Felső oldala polipropilén szűrőfátyollal kasírozott. Ezáltal a nagyformátumú burkolólapoknak is univerzális alapként szolgál, mivel azonnal kiszellőzteti a csemperagasztót a burkolat alatt. A később, a fugákon leszivárgó csapadékot elvezeti a lejtés irányába. Elválasztó rétegként, és tartósan működő passzív kapillaritású drén rétegként alkalmazható.
A Schlüter®-DITRA-DRAIN 8 speciális nagy vízelvezető kapacitású bütykös struktúrájú burkolható polietilén drainlemez. Különlegessége, hogy mivel alsó oldalán is fátyolszövettel kasírozott ezért leragasztható az aljzatra, ugyanakkor felső oldala pedig közvetlenűl burkolható rákasírozott speciális szűrőfátyol miatt. A Schlüter®-DITRA-DRAIN 8 univerzális alap járólapokhoz, rétegelválasztóként és tartósan kapillárisan passzív többrétegű drénlemezként kiszellőztető funkcióval.
tovább

Schlüter®-TROBA

Schlüter®-TROBA

A Schlüter®-TROBA ágyazó zuzalék alatti,szigetelésre helyezett védő-elválasztó- és víz-elvezető egyrétegű drainlemez. Egydréncsatornákhoz vezető lyukakkal ellátott, nyomásálló polietilén, csúszásgátló mintázatú drainlemez. Alkalmazható természetes kő, vagy nagyelemes beton térkőelemekkel való burkoláshoz. Ha esztrich rétegre burkolnak közvetlenül, elválasztó és szigetelő anyagként Schlüter®-DITRA-t kell használni a hidegburklat alatt.
tovább

Schlüter®-TROBA-PLUS /-G

Schlüter®-TROBA-PLUS /-G

A Schlüter®-TROBA-PLUS egy tartós és hatékony, a keletkező vizet biztosan levezető kétrétegű terasz drénlemez esztrichhez. A csonka kúpként szorosan egymás mellett álló bűtykök komolyan terhelhetőek és emellett masszív vízáteresztő fátyollal kasírozottak. Ezzel a burkolati rétegrendet teljes felületén alátámasztják és egybefüggő vízelvezető teret hoznak létre, megakadályozva a pangó vizek kialakulását.
A Schlüter®-TROBA-PLUS-G egy tartós és hatékony, a keletkező vizet biztosan levezető, kétrétegű terasz drénlemez elsősorban szűrőesztrichhez. A szorosan egymás mellett álló, csonka kúp alakú bütykök komolyan terhelhetőek és masszív vízáteresztő hálóval kasírozottak. A burkolatot vagy a burkolati rétegrendet teljes felületén alátámasztják, és így egybefüggő vízelvezető teret hoznak létre. A Schlüter®-TROBA-PLUS 8G különösen alkalmas a szűrő-esztrichhel való kombinálásra.
tovább

Schlüter®-TROBA-LINE-TL/-TLR/-TLR-E

Schlüter®-TROBA-LINE-TL/-TLR/-TLR-E

A Schlüter®-TROBA-LINE-TL/-TLR/-TLR-E egy olyan nemesacél dréncsatorna, mely alacsony csatlakoztatási magasság esetén erkély- és teraszajtó-elemekhez építhető be a vízfelgyülemlés megakadályozása érdekében. Ugyanúgy használható nagyfelületű vízelvezető dréncsatornaként is
tovább

Schlüter®-TROBA-STELZ-DR

Schlüter®-TROBA-STELZ-DR

A Schlüter®-TROBA-STELZ-DR zsalugyűrűk a Schlüter®-TROBA-PLUS-ra helyezhetők fel, önhordó burkolólapok vékonyágyazós módszerrel való lerakásához. A vékony habarcságy elkészítése után a gyűrűket benn lehet hagyni a helyén, vagy kiszedhetők, és újra felhasználhatók.
tovább

Schlüter®-TROBA-STELZ-MR

Schlüter®-TROBA-STELZ-MR

A Schlüter®-TROBA-STELZ-MR olyan műanyag zsalugyűrű, amely nagyméretű önhordó burkolólapok (pl térkő, gránit) erkélyre vagy teraszra való lerakását segíti. A 25 mm magas műanyaggyűrűt a burkolólapok fugakeresztező pontjain habarccsal kell kitölteni, majd erre kell helyezni a burkolólap-elemeket.
tovább

Az ön kapcsolattartója a <br>Schlüter-Systems-nél:

Schlüter-Systems KG
magyarországi képviselet
Pagony u. 7/A
1124 Budapest
Telephone: + 36 1 412 0189
E-mail: nagham_fadil@schlueter.de

 

Magyarországi képviselőnk

Kranabeth Gábor

Mobil: +36 30 456 1753

gabor_kranabeth@schlueter.de

image
Írjanak nekünk!

Van kérdésük vagy ötletük?